avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

sant nascuta in 25 oct 1955 peste 35 ani vechime din care 8 ani grupa II , cand pot
iesi la pensie anticipata si daca este si penalizare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:50, 13 Ianuarie 2011
Este vorba de femeie(sunt nascuta).Atunci limita de varsta la 58 de ani si 9 luni,conditia de stagiu fiind indeplinita(30 de ani si 3 luni).Reducere de 1 an si 6 luni a varstei standard de pensionare din 60 si 3 luni(pentru 8 ani in grupa II)Anticipat la 55 ani si 3 luni(5 ani inainte)cu un stagiu total de cotizare de 38 de ani si 3 luni,fara stagiu asimilat.Fara penalizare.Anticipat partial la 55 ani si 3 luni,conditia de stagiu fiind indeplinita.Aici penalizarea este de 0,75% pe fiecare luna de anticipare.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
daca are stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni la pensionare anticipata nu are penalizarea de 45% ?si ce inseamna pensioanre anticipata partiala
Pensia anticipata este fara penalizare,datorita faptului ca se impune(se cere prin lege)ca stagiul complet de cotizare sa fie depasit cu 8 ani.Pensia anticipata partial este cu penalizare,datorita faptului ca nu se mai cere conditia de mai sus(+8 ani).Se cere doar indeplinirea stagiului complet de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensia anticipata tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare lacramioaragologan lacramioaragologan buna ziua, o persoana de sex feminin nascuta in august 1955 cu 30 ani vechime poate iesi la pensie acum fara penalizare? multumesc anticipat (vezi toată discuția)