avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare certificat casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare certificat casatorie

Buna ziua !
As dori sa va intreb daca se poate procura , si de unde , o copie a certificatului de casatorie , eventual legalizata, pe care sa o pot folosi la depunerea divortului.
precizez ca actele au fost luate de sotul meu tocmai pentru a nu da curs acestui demers.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters192905 , utilizator 15:02, 14 Februarie 2011
Mergeti la Primaria unde v-ati casatorit si va elibereaza o copie.
multumesc pentru promptitudine.
Nu este nici o problema faptul ca certificatul original exista ? u e nici pierdut, nici distrus, pur si simplu sotul meu l-a luata din casa.
La certificatul de casatorie aveti dreptul amandoi.Asa ca mergeti la starea civila si solicitati certificatul pe motiv ca primul a ramas la sotul dvs.de care sunteti despartita in fapt.
Draga mirela nu e nici o problema la tribunal ca nu il ai,eu sunt in divort si tot asa certificatul e la el,dar iam spus judecatoarei ca nu pot sa il iau si atunci a cerut tribunalul o copie la starea civila,eu nu am avut de umblat.Bafta si o stare de spirit cat mai buna,ca stiu ce inseamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Informatie - casatorie cu cetatean albanez bella30 bella30 buna seara.am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns...ce acte trebuiesc,pt casatorie,unui cetatean albanez,cu rezidenta in italia,dar si ... (vezi toată discuția)
Reemitere certificat de divort ? Fatima Fatima Buna seara, Va rog sa imi comunicati cum se elibereaza mai exact certificatul de divort conform alin.1, art. 375 din NCciv : ( se elibereaza in prezenta ... (vezi toată discuția)