avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua.am divortat de sotul meu in 2010,avem impreuna un credit ipotecar contractat pe o locuinta pe care eu am avut-o inainte de casatorie si inca un credit de nevoi personale pentru o masina pe care el a vandut-o intre timp.Am primit prin contract de uzufruct vizger inca o casa (el nu a contribuit la intretinerea batranei ,a plecat din tara)
Va rog din suflet sa mi spuneti daca se poate face partajul la notariat si ce presupune si ce acte ar trebui in cazul acesta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirela81mire , utilizator 19:30, 13 Ianuarie 2011
Se poate face partajul la notar daca ambele parti se inteleg asupra masei supuse partajului, insa e mai scump la notar decat ar fi in instanta. Introduceti o actiune de partaj in instanta, evaluati imobilul la o valoare mai mica datorata scaderii pietei imobiliare(de ex.10000 lei RON), timbrati 3% din valoarea estimata, iar la primul termen va prezentati amandoi cu o tranzactie. Acte necesare: buletine, copie contract credit, copie contract vanzare cumparare imobil.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat
puteti face acordul la notar doar in cazul in care va intelegeti. altfel ajungeti in instanta, taxa de timbru e 3 % din masa partajabila. veti imparti si acele credite cu acordul bancii.
daca n-a vandut masina de mult timp, iar banii i-a folosit singur, puteti introduce si valoarea masinii la partaj
aveti mare nevoie de avocat.
va multumesc din suflet ..o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare bunuri dobindite in timpul casatoriei 2016 2016 Buna ziua. Doresc sa aflu cum se partajeaza bunurile dobandite in timpul unei casatoriei. Momentan doar actiunea de divort din culpa comuna este inaintata ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Divort- custodie copii si partaj imobil ipotecat cristeo cristeo Buna ziua. Am nevoie de opiniile dvs in legatura cu urmatoarea situatie. Casatorie in 2006, 2 copii minori, 1 an si 5 ani. Locuinta cu credit ipotecar, ... (vezi toată discuția)