avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, vechime in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, vechime in munca

Buna ziua! As vrea sa pun doua intrebari, daca imi permiteti:
1.) Perioada cat sint in somaj intra in calculul vechimii in munca la iesirea in pensie?
2.) Avand varsta peste 45 ani (50), angajatorul care ma va angaja va beneficia de anumite inlesniri, care sunt acestea, si in ce conditii?
Pardon. Sunt mai multe intrebari, dar sper ca nu prea multe.
Cu stima va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:56, 5 Iulie 2011
Va rog sa imi spuneti perioada de somaj se considera vechime in munca la calculul vechimii pentru pensionare anticipata partiala?
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 48.
(1) Beneficiarii de indemnizaţie de şomaj sunt asiguraţi în sistemul asigurãrilor sociale de stat şi în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate şi beneficiazã de toate drepturile prevãzute de lege pentru asiguraţii acestor sisteme.
...
2. Asadar perioada de somaj indemnizat este perioada de cotizare la pensie si se ia in calcul pentru pensia anticipata partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare? mihamihaela06 mihamihaela06 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu perioada asimilata la pensie. Am cautat in legrea 263 din 16 dec 2010 si am gasit: ART. 49 ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca cicor cicor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca perioada de somaj si pensie pe caz de boala sunt considerate vechime in munca la implinirea varstei legale de ... (vezi toată discuția)
Care sunt cele mai avantajoase conditii pentru pensionarea anticipata? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Puteti sa-mi raspundeti, va rog, la urmatoarele intrebari: 1. Un barbat nascut in anul 1952 la cati ani se poate pensiona anticipat? In cazul ... (vezi toată discuția)