avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas, recalculare pensie militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas, recalculare pensie militar

Buna seara. Bunicului meu (fost militar, pensionat in 1987) i-a sosit acum cateva zile decizia de recalculare a pensiei (nu a facut o cererea prealabila, a fost din oficiu), in urma careia pensia neta i-a fost marita cu aproximativ 300 lei (a si primit apoi prima pensie recalculata). Mai trebuie sa faca vreun demers acum? (Cineva il sfatuia sa solicite adeverinta de venituri pe care s-o trimita catre MAI, sau o chestie de genul acesta, pentru ca recalcularea actuala nu ar fi una definitiva:closedtopic:. La ce bun?). Cum trebuie procedat, in caz de deces al bunicului, pentru obtinerea pensiei de urmas de catre bunica mea, pensionara si ea (sunt casatoriti de vreo 40 de ani)? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 17:32, 23 Ianuarie 2011
Se va adresa cu o cerere catre Casa de pensii
Multumesc, doamna avocat. Dar, o cerere prin care cine va solicita ce anume? Si daca aveti putin timp si va referiti la bunicul meu, de ce este necesar acest demers? Ma puteti pune in tema cu situatia? Va multumesc.
Sa ceara la casa de pensii a MAI buletinul de calcul.Daca considera ca a avut venituri mai mari,poate sa ceara adeverinte de venituri.Pt.o anumita categorie de militari(subofiteri,maistri militari)calculul pensiei la salariul mediu brut pe economie constitue un avantaj,la intrarea in sistem nu au avut acest salariu.Ex.:in 1989 salariul mediu brut pe economie era de 3538 lei.Nu toti militarii au intrat in sistem cu gradul de colonel sau general,au fost si ei sublocotenenti,locotenenti.
Bun, asta in cazul in care se considera nedreptatit. Or, el tocmai a primit o marire a pensiei, nu are nimic de reclamat/contestat. Daca nu are nimic de contestat dupa recalcularea pensiei, mai trebuie sa faca ceva? Trebuie sa solicite vreo adeverinta pe care s-o trimita catre MAI?
calm. drumul de urmat este urmatorul. solicitati adeverinta cu venituri de la cmj. comparati venitul lunar al bunicului cu venitul lunar mediu brut pe economie(fiecare pentru aceeasi luna).daca venitul lunar al bunicului este mai mare decat venitul lunar brut pe economie trimiteti adeverinta la casa de pensii MAI. daca venitul lunar al bunicului este mai mic decat venitul lunar brut pe economie nu trimiteti adeverinta si lasati-o asa.va primi pensia actuala cu 300 lei mai mare.daca aplicati prima varianta va primi pensia si mai mare. succes.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie pensie militara orhideeaflorina orhideeaflorina Mama mea are pensie militara de urmas. Nu am depus cerere de recalculare pentru ca adeverinta de venit data de Centrul militar era o bataie de joc si am ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara panther panther Va rog frumos sa-mi raspundeti: Tatal meu in luna decembrie a luat o pensie de 2.230 lei. In luna ianuarie pe fluturasul de pensie scrie 1.608 lei. In data de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii militare radio radio Buna ziua, Mama are pensie militara de urmas (tata decedat 1989, colonel M.Ap.N). Nu a depus cerere si nici adeverinta de venit, a primit decizia in ianuarie ... (vezi toată discuția)