avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distributie energie termica pe orizontala. ce inseamna?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distributie energie termica pe orizontala. ce inseamna?

Buna.

Ca inseamna distributie energie termica pe orizontala? Energia contorizata dupa bransament, cumva?
Cel mai recent răspuns: ContSters55280 , utilizator 09:36, 11 Aprilie 2008
Poate va ajuta cu ceva prevederile:

- art. 41 si 49 din HOTARARE nr. 1.588 din 19 decembrie 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
- Legea nr. 325 din 14 iulie 2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica
- Ordin nr. 233 din 30 august 2004, pentru aprobarea unor reglementari privind contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate de alimentare cu energie termica
- METODOLOGIE din 30 august 2004 de repartizare si facturare a consumurilor individuale de energie termica in imobile de tip condominiu.
Practic, inseamna scoaterea din functiune a instalatiei care trece dintr-un apartament in altul si montarea alteia, pe casa scarii, care se ramifica in fiecare apartamanet, pe orizontala.
Pentru fiecare apartament se monteaza gigacalorimetre si debitmetre, repartitoare si alte aparate de masura a consumurilor individuale, dar fiecare proprietare...proprietar pe ce intra in apartamentul lui.
In acest fel, cei care nu-si platesc cotele pot fi debransati individual, fara sa mai sufere alti locatari.
Numai ca, se influenteaza astfel si circuitul conductelor de recirculare a apei, care este proprietatea firmelor de distributie. Si de aici intervin multe aspecte legate si de pierderi, pe care nu vor mai avea cum sa le impuna la plata, pentru ca facandu-se contorizare individuala, fiecare proprietar va plati exact ce consuma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea montarii si utilizarii repartitoarelor de costuri pentru caldura tibibu tibibu Mai sunt in vigoare urmatoarele prevederi din Legea nr. 325 / 2006 (privind serviciul public de alimentare cu energie termica) si Hotararea Guvernului Romaniei ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)