avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc

cum pot deveni executor judecatoresc
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
nyks, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 08:38, 22 Ianuarie 2011
Aflati informatii in Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti
Art. 15
Executor judecatoresc poate fi persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are numai cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) are capacitatea deplina de exercitiu;
c) este licentiata in drept;
d) nu are antecedente penale si se bucura de o buna reputatie;
e) cunoaste limba romana;
f) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei;
g) a indeplinit timp de 2 ani functia de executor judecatoresc stagiar si a promovat examenul de capacitate sau, dupa caz, a exercitat timp de 3 ani o functie de specialitate juridica si a promovat concursul sau examenul de admitere in profesie. Sunt scutite de examen persoanele care au exercitat timp de 4 ani functia de judecator.

Art. 16
(1) Executorul judecatoresc este numit de ministrul justitiei, la propunerea Consiliului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, in baza cererii celui interesat si dupa verificarea indeplinirii conditiilor prevazute la art. 15.
(2) Tabloul executorilor judecatoresti se intocmeste si se actualizeaza anual de Consiliul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti. Tabloul executorilor judecatoresti se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se transmite instantelor judecatoresti.

Art. 17
(1) In termen de 90 de zile de la numirea sa in functie executorul judecatoresc este obligat sa isi inregistreze biroul la curtea de apel in a carei circumscriptie isi are sediul biroul sau. Pentru inregistrarea biroului executorul judecatoresc va prezenta stampila si specimenul de semnatura.
(2) Ministrul justitiei poate, in cazuri temeinic justificate, sa prelungeasca acest termen.
(3) Neindeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) atrage de drept revocarea din functie a executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc georgemih75 georgemih75 ce trebuie sa fac pentru a deveni executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Inscriere la examenul pentru executor judecatoresc stagiar ContSters40598 ContSters40598 Poate un proaspat absolvent de drept sa se inscrie la acest examen? Daca nu are nicio experienta si nici nu este angajat ca jurist sau ca orice altceva, ci ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa devin executor judecatoresc. Ce studii sau cursuri trebuie sa urmez? Am varsta de 38 de ani si sunt absolvent al unei ... (vezi toată discuția)