avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen de prescriptie pentru recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen de prescriptie pentru recuperare datorii

Buna ziua,

Societatea comerciala la care sunt angajat a avut un contract de prestari servicii cu un client, contract care s-a reziliat acum cca. 4 ani. Contractul s-a derulat pe o perioada mai lunga de timp iar factura pe ultima luna nu a fost achitata in intregime deoarece nu a vrut patronul. Nefiind o suma f mare am incercat pe cale amiabila sa recuperam banii dar nici pana astazi nu am reusit.

Este posibil sa ne adresam instantei dupa aceasta perioada pentru recuperarea datoriei?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
vasilemb, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasilemb , utilizator 13:42, 26 Ianuarie 2011
Debitele se prescriu in termen de 3 ani de la scadenta acestora. Daca a expirat perioada de 3 ani de la scadenta nu cred ca mai are rost sa va adresati instantei .... o sa aveti ceva cheltuieli si nu cred ca merita.
Chiar si in cazul in care a existat o notificare trimisa catre docietatea debitoare mai recenta de 3 ani?
daca nu ati primit vreun raspuns la acea notificare in sensul recunoasterii datoriei, nu s-a intrerupt termenul de prescriptie
o notificare cu numar de inregistrare de la destinatar sau cu confirmare de primire (fie prin posta, fie cu semnatura si stampila pe ea) este suficienta pentru prelungirea termenului de prescriptie?

Daca o factura a fost platita in intregime dar cu intarziere iar factura este mai veche de 3 ani, se pot cere penalizarile de intarziere? sau si aceste se prescriu?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
vasilemb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii de 3 ani. sa le platesc? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o problema. Zilele trecute mi-a venit o notificare de la un fost furnizor cum ca nu am achitat 2 facturi intocmite in luna februarie 2006. ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)