avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma se lichideaza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma se lichideaza

Buna dimineata!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu cateva probleme: exista o firma ," X" ,care incepand cu data de 01.02.2011 incepe formalitatile de inchidere. Oamenii de la firma "X" vor fi preluati de firma "Y" tot cu data de 01.02.2011. De la firma "X" vor inceta activitatea si sunt luati ca noi angajati la firma "Y". Am urmatoarele intrebari:
1. Daca unele persoane nu vor trece de controlul medical de angajare la firma "Y" nu vor fi angajati. Firma "X" va trebuii cu data de 01.02.2011 sa le de-a preaviz de 20 zile lucratoare si sa inceteze cu art. 65 ?
2. Exista o persoana care este insarcinata in 5 luni. Nu o va afecta trecerea de la o firma la alta, adica sa nu indeplineasca conditiile pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului?
3. Tot la firma "X" exista o persona care are contract de munca partial de 4 h. Cate zile de concediu de odihna are pe anul 2010? Are dreptul la 21 zile lucratoare sau cota parte cu programul de munca, adica 11 zile?

Alte discuții în legătură

Inchidere societate ContSters111252 ContSters111252 Daca inchid o societate comerciala care are un angajat cum trebuie sa procedez pentru a desface contractul de munca al acestuia? Ce documente trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am ca si programator/ lansator fabricatie daca imi pierd locul de munca? b_mario77 b_mario77 Buna ziua! Am fost angajat in anul 2015 ca si operator productie la firma X (formata dintr-un departament producte filtre de aer cu 5 angajati si ... (vezi toată discuția)
Probleme serviciu anda_bebeko anda_bebeko Din data de 13 mai 2011 sunt angajata a firmei X, Bucuresti cu norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8ore/zi, 40ore/saptamana; repartizarea ... (vezi toată discuția)