avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere societate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere societate

Daca inchid o societate comerciala care are un angajat cum trebuie sa procedez pentru a desface contractul de munca al acestuia? Ce documente trebuie sa depun la ITM sicu cat timp inainte de inchidere ? Daca angajatul a lucrat numai sase luni de cat concediu de odihna are dreptul? Ce alte drepturi mai are la desfacerea contractului de munca? Asi dori cateva lamuriri ca sa nu am probleme cu angajatul pe viitor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:39, 9 Noiembrie 2009
puteti concedia angajatul pt motive care nu tin de persoana lui (motivat cu inchiderea societatii ducand la desfiintarea locului de munca) art. 65 alin.1),
Va trebuie sa-i acordati un preaviz de 20 de zile lucratoare, in care va avea dreptul sa vina la servici 4/zi fara a-i afecta drepturile salariale, la incetarea contractului ii veti plati cel putin un salariu compensator si zilele de CO neefectuate.
Pt 6 luni lucrate are dreptul la 11 zile de CO, daca in CIM sunt prevazute 21 zile / an.

La ITM veti depune decizia de concediere pe care o veti emite in ultima zi de preaviz.
Veti depune o adresa cu desfiintarea locului de munca la AJOFM in momentul emiterii preavizului.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
In momentul concedierii unui angajat trebuie facuta o instiintare catre acest angajat si din acel moment curg cele 20 de zile lucratoare de preaviz. I se plateste angajatului minim un salariu compensatoriu + salariul cuvenit + zilele de concediu de odihna neefectuate (in cazul dvs 11 zile). Calculul zilelor de concediu este asa 21(zile de concediu anual) / 12 (luni are anul)= 1.75 zile concediu pe luna lucrata.
Puteti trimite o scrisoare catre AJOFM prin care anuntati ca se va inceta activitatea in firma dvs si salariatul--------va fi disponibilizat.
La ITM duceti decizia de incetare a contractului de munca + cartea de munca a salariatului + ultimul stat de plata.
faceti deciyie de concediere in conditiile CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu in preaviz tcaro tcaro Buna ziua Zilele de concediu din 2017, de care nu am beneficiat le pot folosi in preaviz? Si cate imi revin 21 de zile potrivit contractual sau 1.75*nr de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala,obligatiile angajatorului ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, As dori sa aflu cum as putea sa concediez pe cineva motivand cu desfiintarea postului ca urmare a dificultatilor economice?Ce documente imi ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ContSters83331 ContSters83331 Am si eu o mare problema: astazi mi-au adus la cunostinta ca firma la care lucrez isi restrange activitatea, si 5 angajate vor fi date afara. Mai este ... (vezi toată discuția)