avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... OUG prin care se aproba acordarea tichetelor cadou ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

OUG prin care se aproba acordarea tichetelor cadou personalului bugetar

Pe 17 aprilie am citit pe Avocatnet o stire prin care Guvernul a adoptat ieri (adica 16 aprilie ) o Ordonanta de Urgenta prin care se modifica prevederile OUG nr.37/2008 privind (ne)acordarea tichetele cadou bugetarilor. De atunci tot astept sa apara publicata aceasta OUG pentru a avea baza legala de acordare a tichetelor cadou. Sunt contabil la o scoala si desi toata lumea doreste sa primeasca aceste tichete, nu putem demara procedura de achizitie, din cauza ca nu stim baza legala. Vine Pastele... trece Pastele... Va rog, poate stie cineva nr. OUG prin care se modifica prevederile OUG 37/2008. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: danielaluchian , utilizator 22:32, 23 Aprilie 2008
OUG 37/2008 nu s-a modificat prin niciun act.
Imi pare rau:((
Guvernul va modifica ordonanta de urgenta prin care s-a stabilit ca tichetele cadou nu vor mai fi acordate., dar pana in prezent nu a aparut nimic in Monitorul Oficial.
Va multumesc pentru raspunsuri, astept in continuare vesti bune de la Guvern
OUG nr.43/2008, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 308 din 21/04/2008, este ordonanta care modifica OUG nr.37/2008.
Uite textul :

Luând în considerare faptul că în bugetele unor ordonatori principali de credite aprobate pe anul 2008 sunt prevăzute sume pentru acordarea tichetelor cadou,
în vederea evitării situaţiilor de discriminare ce s-ar crea ca urmare a sistării acordării tichetelor cadou personalului din sistemul bugetar comparativ cu personalul din sectorul economic, care beneficiază de acest drept,
ţinând seama de faptul că de la interdicţia de achiziţionare a imobilelor nu au fost exceptate monumentele istorice pentru care statul şi autorităţile publice locale au drept de preempţiune la achiziţia acestora, potrivit art. 4 alin. (4) şi (8) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, şi imobilele care se achiziţionează în vederea păstrării patrimoniului cultural naţional,
în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,


Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.


Articol unic. - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 276 din 8 aprilie 2008, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 2 alineatul (2), după litera c) se introduce o nouă literă, litera c1), cu următorul cuprins:
"c1) imobilele care intră sub incidenţa art. 4 alin. (4) şi (8) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, şi imobilele care se achiziţionează în vederea păstrării patrimoniului cultural naţional;".
2. Articolul 24 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Ordonatorii de credite ai autorităţilor şi instituţiilor publice ale administraţiei publice centrale, indiferent de modul de finanţare, acordă tichete cadou, în baza Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă, cu modificările ulterioare, în cadrul limitei fondurilor care se aprobă prin bugetul propriu.
(2) Ordonatorii de credite ai bugetelor locale şi ai instituţiilor şi serviciilor publice de subordonare locală pot acorda tichete cadou, potrivit prevederilor Legii nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, din bugetele acestora, în limita veniturilor proprii încasate."
Mi-ati dat o veste buna . Va multumesc pentru promptitudine ! Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete cadou Cristinabv Cristinabv Puteti sa ma lamuriti daca prevederile OUg nr.37/2008 publicata in MO in 08.04.2008 privind interzicerea acordarii [b]tichetelor cadou [/b]au legatura cu ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete cadou (??) pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua. Avetii idee care este suma maxima ce se poate acorda pe un tichet cadou si pe ce perioada se pot acorda acestea (cam ce ar implica acordarea unor ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)