avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile lucrate sambata sau duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile lucrate sambata sau duminica

va rog lamuriti-ma cum se platesc sambetele lucrate...se dau recuperari in urmatoarele 30 zile(adica sta omul acasa si-l platesc ca si cum ar fi la serviciu) sau ii adaug ca ore suplimentare platite 100%?se poate si 200% dar e corect si 100%, nu?
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 16:41, 21 Aprilie 2008
zilele lucrate sambata si duminica se compenseaza cu timp liber platit in oricare alte zile sau se platesc cu spor de 100%, poate fi si mai mare daca este prevazut in CCM la nivelul unitatii (daca exista)
CCM la nivel national:
ART. 52. - (1) In fiecare săptămâna, salariatul are dreptul, de regula, la 2 zile consecutive de repaus săptămânal.
(2) Repausul săptămânal se acorda sâmbăta si duminica.
(3) In cazul in care activitatea de la locul de munca, in zilele de sâmbăta si duminica, nu poate fi întrerupta, prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate se vor stabili condiţiile in care zilele de repaus săptămânal sa fie acordate si in alte zile ale săptămânii sau cumulat pe o perioada mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de la i.t.m. - ore lucrate sambata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti. Avem control de la ITM si totul e in regula. Ne-au spus ca nu dam doua zile libere consecutive conform Codului ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)
se platesc sau nu, orele efectuate sambata, duminica? swamerra swamerra Decizia 1415/2009 a Curtii Constitutionale se refera si la orele efectuate in zilele nelucratoare sau, exclusiv la \"orele suplimentare\"?? art. 20 din ... (vezi toată discuția)