avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariata graviditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariata graviditate

In ce conditii o salariata gravida sau in concediu de ingrijire copil pina la 2 ani are dreptul la reducerea programului de lucru, dar cu salariu platit integral si pe ce perioada?
Va multumesc si Paste fericit!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:50, 30 Aprilie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
iar in cazul concediului de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani: salariata poate reveni la serviciu in timpul celor 2 ani , beneficiind de reducerea timpului de lucru, daca alapteaza, pana la 2 ore, fara sa-i fie afectate drepturile salariale fiind remunerata pentru un program intreg de lucru. se poate reduce timpul de lucru cu 2 ore sau se pot lua pauze, de comun acord cu angajatorul.
Ordonanta 96/2003:
d)salariata care a născut recent este femeia care şi-a reluat activitatea după efectuarea concediului de lăuzie şi solicită angajatorului în scris măsurile de protecţie prevăzute de lege, anexând un document medical eliberat de medicul de familie, dar nu mai târziu de 6 luni de la data la care a născut;
Art. 17
(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
In cazul salariatei gravide care urmeaza sa nasca gemeni care este cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului? Beneficiaza aceste femei de avantaje legale suplimentare ?
oti a scris:

In cazul salariatei gravide care urmeaza sa nasca gemeni care este cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului? Beneficiaza aceste femei de avantaje legale suplimentare ?


Indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani va fi tot in cuantum de 600 lei.
Veti primi insa 2 alocatii pt. copii, cate una pt. fiecare copil adica 2 *200= 400 lei.
Si totusi nu beneficiaza de alte ajutoare ,de exemplu ar fi posibil sa beneficieze ambii parinti de concediu pt. ingrijirea copilului sau un alt membru al familiei ,e vorba de doi copii nu e usor...:(

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil - drepturile mamei si ale tatalui vapopescu73 vapopescu73 În cazul în care salariata decide să se întoarcă la muncă imediat după concediul de maternitate, aceasta mai poate solicita o reducere de două ore a ... (vezi toată discuția)
Program de lucru dupa concediu din cresterea copilului barnavalentina barnavalentina Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 5 luni si am facut cerere de reintoarcere la servici cu data de 01 Martie si intra sotul in continuare in concediu ... (vezi toată discuția)
Ore alaptare edyflo edyflo buna ziua! la un program de 3 ore pe zi (3 zile pe saptamana) si 4 ore pe zi (2 zile pe saptamana) ai dreptul la reducerea programului de lucru cu 2 ore pe zi ... (vezi toată discuția)