avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Certificat Fiscal problema inmatriculare, firma ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Certificat Fiscal problema inmatriculare, firma intermediara.

Buna ziua,
Cu regret spun, sunt intr-o situatie 99% similara cu cea a domnului VasileDaniel care a mai postat o astel de problema.

Scenariu:
Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti (eu sunt din TM). Posesorul (in acte Carte masina + talon) a vantut masina la un doctor, la randul lui acesta a vandut-o la un alt presonaj X. Eu impreuna cu acest personajul X am mers la o firma de consultanta vazare/cumparare auto aleasa de mine. (am ales acesta varianta deoarece nu stiam exact demersurile). Firma a intocmit un contract v-c intre pers. X si mine. Am preluat masina (am dat banii ceruti).

Problema:
In momentul de fata (de 2 luni) personajul X nu reuseste sa aduca certificat fiscal de la propietara masinii in acte (cel putin asa sustine, invoca fel si fel de pretexte care nu are rost sa le mentionez deoare am pierde timp). Verificarea RAR pe care am facut-o mai are cateva zile si expira.
Am reapleat la firma cerand sa rezolve problema deoarece de aceea am mers initial la ei (plus am platit la firma suma de 200 RON cand am facut indentificarea la RAR), in paralel am cerut (in mod insistent )fostului propietar, pers. X, sa rezolve problema insa fara nici un rezultat.
Cand s-a facut contractul v-c intr X si mine, acesta avea:
-carte masina (numele fiind pe pers din Buc)
- Talon (numele fiind pe pers din Buc)
- contract v-c (expirat)

Ma asteptam, la inceput, ca daca vor fi ceva probleme , firma la care am apleat mi-ar spune sau nu ar face contractul v-c.

Domnul X a zis la firma ca va aduce Cert. Fisc.
Firma a sunat pers. X insa fara un rezultat concret.

Mi s-a spus (de la firma) ca pot da in judecata personajul X iar daca la sf procesului, sentinta va fi in favoarea mea, firma poate inmatricula masina.

Dar daca nu va fi in favoarea mea?

As aprecia orice pic de ajutor care mi-l puteti oferi, orice info. e bine venita.
Pe moment nu mai stiu ce sa zic, in cine sa am incredere sau ce sa fac.

Va multumesc anticipat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal auto VasileDaniel VasileDaniel buna seara, am cumparat la data de 06.12.2010, o masina de la un domn, care la randul lui a cumparat-o de la proprietar in data de 30.11.2010. Acest domn ... (vezi toată discuția)
Rca pe numele fostului propietar halfman2015 halfman2015 Buna seara, Acum aprox. 6 luni am vandut un autoturism propietate personala catre o persoana fizica cu contract de vanzare cumparare(fara notar) si cu ... (vezi toată discuția)
Talon autoturism retinut .nu sunt proprietar .helpp ContSters381991 ContSters381991 Buna seara , am achizitionat un autoturism in anul 2014 de la o persoana din apropierea orasului meu .Domnul de la care am cumparat masina lucreaza la o firma ... (vezi toată discuția)