avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Certificat fiscal auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Certificat fiscal auto

buna seara,
am cumparat la data de 06.12.2010, o masina de la un domn, care la randul lui a cumparat-o de la proprietar in data de 30.11.2010. Acest domn sustine ca revinde masina pentru ca nu-i place sotiei lui. Intervalul de timp fiind scurt nu a apucat sa inmatriculeze masina pe nume lui. Vechiul proprietar acum refuza sa elibereze certificatul fiscal pentru ca, in momentul in care a fost la "Circa Financiara" sa scoata masina de pe numele lui a avut de achitat o suma de aproximativ 250 ron(aceasta suma fiind restanta la impozit sao vreo amenda neplatita). Acest domn cere 100 de euro pentru a elibera certificatul fiscal care imi este necesar mie sa trec masina pe numele meu.
Nu vad motivul pentru care i-asi da acesti bani.
Cum sa procedez?
PS: mentionez ca eu am contact de vanzare-cumparare cu domnul care a revandut masina.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 09:09, 5 Februarie 2011
nu exista solutie rapida de inmatriculare a masinii fara certificatul fiscal. iar acest certificat nu va fi eliberat daca taxele nu sunt achitate la zi. in zilele noastre cu atit mai mult cu cit este foame de bani la bugetele locale.

o varianta incercata de mine a fost sa chem in judecata directia de inmatriculari, fostul proprietar si am cerut instantei sa dispuna inmatricularea masinii avind in vedere transferul dr de proprietate (constatat prin contract) . Ideea de baza a fost faptul ca certificatul fiscal nu are nici un efect asupra dreptului de proprietate al noului proprietar, ca nu este culpa mea cu privire la imposibilitatea obtinerii acestuia si ca am dreptul sa inmatriculez masina pe numele clientului meu. insa dureaza.

o alta varianta este sa te duci la taxe si impozite, sa ii platesti restantele si apoi sa il chemi in judecata sa iti recuperezi banii. desi ptr 100 euro nu stiu daca merita.
Buna seara !
Lipsa certificatului fiscal care sa ateste lipsa datoriilor inseamna nulitatea oricarei incercari a dvs. de a inmatricula autoturismului . As fi curios daca se va reusi sa se faca ceva in instanta , desi eu nu cred in reusita ...
In aceste conditii , ar trebui sa aveti o discutie cu cel care v-a vandut masina si sa-i impuneti sa rezolve aceasta problema , dvs. neavand posibilitatea (nu aveti calitatea necesara) de a va adresa proprietarului din acte ...
In alta ordine de idei , cred ca cea mai simpla varianta ar fi sa achitati c-valoarea datoriilor proprietarului si astfel sa obtineti certificatul fiscal ...
vanzarea fara certificat fiscal este nula de drept...
Buna ziua,
Cu regret spun, sunt intr-o situatie 99% similara cu cea a domnului VasileDaniel.

Scenariu:
Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti (eu sunt din TM). Posesorul (in acte Carte masina + talon) a vantut masina la un doctor, la randul lui acesta a vandut-o la un alt presonaj X. Eu impreuna cu acest personajul X am mers la o firma de consultanta vazare/cumparare auto aleasa de mine. (am ales acesta varianta deoarece nu stiam exact demersurile). Firma a intocmit un contract v-c intre pers. X si mine. Am preluat masina (am dat banii ceruti).

Problema:
In momentul de fata (de 2 luni) personajul X nu reuseste sa aduca certificat fiscal de la propietara masinii in acte (cel putin asa sustine, invoca fel si fel de pretexte care nu are rost sa le mentionez deoare am pierde timp). Verificarea RAR pe care am facut-o mai are cateva zile si expira.
Am reapleat la firma cerand sa rezolve problema deoarece de aceea am mers initial la ei (plus am platit la firma suma de 200 RON cand am facut indentificarea la RAR), in paralel am cerut (in mod insistent )fostului propietar, pers. X, sa rezolve problema insa fara nici un rezultat.
Cand s-a facut contractul v-c intr X si mine, acesta avea:
-carte masina (numele fiind pe pers din Buc)
- Talon (numele fiind pe pers din Buc)
- contract v-c (expirat)

Ma asteptam, la inceput, ca daca vor fi ceva probleme , firma la care am apleat mi-ar spune sau nu ar face contractul v-c.

Domnul X a zis la firma ca va aduce Cert. Fisc.
Firma a sunat pers. X insa fara un rezultat concret.

Mi s-a spus (de la firma) ca pot da in judecata personajul X iar daca la sf procesului, sentinta va fi in favoarea mea, firma poate inmatricula masina.

Dar daca nu va fi in favoarea mea?

As aprecia orice pic de ajutor care mi-l puteti oferi, orice info. e bine venita.
Pe moment nu mai stiu ce sa zic, in cine sa am incredere sau ce sa fac.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ostancu, utilizator
luati legatura cu proprietarul de pe carte, eventual spuneti-i ca-i platiti dvs. impozitul, faceti alt contract intre el si dvs, el scoate fiscal si va rezolvati problema...altfel nu prea vad rezolvarea. intrebarea este totusi cum a cumparat celalalt masina fara fiscal ?:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal problema inmatriculare, firma intermediara. ostancu ostancu Buna ziua, Cu regret spun, sunt intr-o situatie 99% similara cu cea a domnului VasileDaniel care a mai postat o astel de problema. Scenariu: Am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Masina netranscrisa ARICIU2009 ARICIU2009 [b]buna ziua[/b].vreau sa cumpar o masina si nu este transcrisa pe numele propietarului.acesta are fisa de inmatriculare cu radiere si inmatriculare si ... (vezi toată discuția)
Nu pot inmatricula auto viktormihail viktormihail Am achizitionat o masina de la un domn (x) care la randul lui a cumparat-o de la alt domn (y) si de la acel domn (y) nu mai am nici un act cum ca a cumparat-o ... (vezi toată discuția)