avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces fond funciar

as dori sa mentionez ca sunt in proces cu o ruda, pentru o parcela de pamant.
procesul dureaza de 4 ani, si dupa multe amanari, am primit o citatie sa ma prezint la proces, judecata urmand sa se tina in vederea perimarii.
as dori sa stiu cu ce ma va afecta pe mine, la ce sa ma astept( sa pierd procesul, sau sa am castig de cauza).
as mai vrea sa mentionez ca procesul se tine la Judecatoria Pitesti, si daca pot sa mut procesul in Bucuresti

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 19:35, 4 Februarie 2011
Perimarea inseamna ca, daca s-a suspendat procesul pe care l-ai avut cu o terta persoana(ruda!) si nu v-ati prezentat la un termen de judecata ambele parti, desi ati luat cunostinta de acel termen de judecata prin citatii sau altfel, si nu v-ati prezentat, instanta a decis suspendarea judecarii procesului in temeiul dispozitiilor art.242 alin.(1) pct.2 Cod proc.civ. Daca, la momentul suspendarii judecarii cauzei prin incheiere, timp de un an nu s-a indeplinit nicio procedura in acel dosar, intervine perimarea! Nu se judeca, ti se comunica faptul ca, daca ai fost petent (reclamant!) sau parat, nu ai castigat nici nu ai pierdut. Ceva de genul ca pe rolul acelei instante nu a fost in discutie o asemenea cauza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o citatie si nu o inteleg dang3r dang3r am primit o citatie si nu o inteleg in ia scrie subsemantul ieu com jud..... eSTe chemT in aceasta instanta camera B pe.....,in calitate de petent in ... (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)