avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ca somer in ce conditii pot colabora cu o societate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ca somer in ce conditii pot colabora cu o societate comerciala?

Buna ziua,
Sunt in somaj si as dori sa colaborez cu o firma de asigurari , care este cea mai buna modalitate de colaborare (contract, conventie de colaborare, pfa.....), si cat datorez statului ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:17, 8 Februarie 2011
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
b) la data când realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfãşura activitãţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacã realizeazã venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
...
2. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune:
Art. 15...
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Indicatorul socila de referinta, in vigoare = 500 lei.
4. Parerea mea este ca puteti obtine venituri din colaborare cu asigurarile daca aveti un venit de maxim 500 lei pe luna.
5. Dar, cel mai bine, intrebati si la AJOFM care se pare ca nu recunosc aceata activitate de colaborator ca fiind o activitate autorizata, potrivit legii.


Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj - agent asigurari? AnaMaria86 AnaMaria86 Primesc indemnizatie de somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant si doresc sa devin agent de asiguri. Pot in acelasi timp sa benefeiciez de ... (vezi toată discuția)
Drept de munca ContSters146176 ContSters146176 cand esti in somaj si primesti ajutorul de somaj ai dreptul sa lucrezi cu contract de colaborare? va afecta somajul? (vezi toată discuția)
Somaj ktygl19 ktygl19 Buna ziua. Am si eu o intrebare, la momentul actual sunt somer in plata, daca voi incheia un contract de colaborare cu o companie eu voi mai beneficia de ... (vezi toată discuția)