avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea unui minor din tara

am un baietel de 10 ani si as dori sa il iau in italia insa nu l mai gasesc pe tatal sau pt semnatura nu exista nik o posibilitate sa l pot scoate din tara fara permisiunea lui a tatalui?metionez k pe tatal nu l intereseaza de copil
.
anul trecut mi a dat semnatura insa a exipat era pt 1 an,iar de atunci nu la m mai vazut.ce pot face?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
antonela30, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:39, 12 Februarie 2011
Daca aveto o hotarare definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza copilul spre incredintare si crestere, atunci nu mai aveti nevoie de acordul tatlui pentru iesirea din tara cu copilul minor.
La punctul de frontiera trebuie sa aveti la dvs sentinta de divort in care se mentioneaza si faptul ca minorul v-a fost incredintat spre crestere si educare. Sentinta trebuie sa fie legalizata (in original).
Este necesar sa formulati o actiune pe rolul instantei de incredintare a minorului si dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens, veti putea iesi din tara impreuna cu minorului fara acordul tatalui.
La iesirea din din tara veti avea astfel nevoie de hotararea de incredintare legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire sentinta civila iordachealina iordachealina Buna ziua, Vin cu o intrebare la care nu am gasit inca un raspuns satisfacator. Am un baietel de 3 ani si in urma unui proces de tagada a paternitatii ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)