avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua
Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime in munca are 15 ani si 8 luni.
Nu mai stiu ce sa fac, se poate scoate la pensie pe caz de boala ... daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce acte imi trebuie. Normal ar fi sa fie scoas la pensie pe caz de boala deoarece peste tot unde am incercat sa-l angajez nu s-a putut din cauza bolii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters192087 , utilizator 10:00, 9 Martie 2011
sa stiti ca si eu am schizofrenie paranoida de la 24 de ani si m-am pensionat medical la 31 de ani si am gradul trei pensia fiind revizuibila la un an.Aveti nevoie pt prima faza de biletele de iesire din spital in original,dupa aceea medicul psihiatru va face un referat medical care trebuie stampilat si de medicul de familie.Apoi va intoarceti la comisia de expertiza medicala care va stabili incadrarea in grad de invaliditate.Daca s-a imbolnavit inainte de 26 de ani puteti primi si indemnizatie de handicap.
E corect ce a mentionat @cjboy3400 persoana care este diagnosticata cu schizofrenie se poate pensiona pe caz de boala. De asemenea daca indeplineste conditiile poate nebeficia si de indemnizatie de handicapat. Daca face dovada cu acte poate beneficia si de abonament gratuit de la Romtelecom, este scutit de plata impozitului pe proprietati in cazul in care detine proprietati imobiliare.
citez : Daca face dovada cu acte poate beneficia si de abonament gratuit de la Romtelecom,

eronat, nu mai exista abonamente gratuite la Romtelecom, dar stiu ca unele persoane cu handicap beneficiaza de acel buget complementar, tocmai pentru a acoperi cheltuieli cum ar fi abonamentul telefonic.

Confirm ca asa este. Sunt persoana incadrata in gradul accentuat. Am certificat emis de catre Comisia de Expertiza Medicala din teritoriu. Persoanele incadrate in gradul grav si cel accentuat beneficiaza de o indemzatie lunara . Eu fiind in gradul accentuat am o indemnizatie de 166 lei plus 68 de lei buget complrmentar personal. Din acesti bani, omul plateste abonamentul telefonic daca isi permite.
In vechea Lege 53/1992 se prevedea scutirea de plata abonamentului telefonic . Nu mai este in vigoare. Consultati va rog Legea 448/2006 !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt persoana cu handicap emil6702 emil6702 O persoana care este deja pensionata de invaliditate are drept si la indemnizatie de handicap? Boala invalidanta este si pe lista celor de dizabilitati ... (vezi toată discuția)
un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)
Venitul complementar din pensia de handicap viomusicstudio viomusicstudio Va salut. Am pensie de handicap, pana acum gradul 2, incepand de anul acesta gradul 1. Stiu ca in pensia de handicap este inclus si acel venit complementar ... (vezi toată discuția)