avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Noutati depunere concedii medicale la Casa de Sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Noutati depunere concedii medicale la Casa de Sanatate

Dragi colegi dupa multe intrebari iata ca aflam si raspunsul publicat in monitorul oficial ce facem cu, concediile medicale, unde le depunem.

Ordin al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate privind modificarea și completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006
Monitorul Oficial 141/24.02.2011.

Astfel principalele prevederi:

1.sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate în a căror rază administrativ-teritorială își au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical însoțit de un centralizator al cărui model este prevăzut în anexa nr. 18, numai în condițiile în care se solicită restituirea sumelor reprezentând indemnizații plătite asiguraților, care depășesc suma contribuțiilor datorate bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

2.Exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurări de sănătate și în situația în care indemnizațiile aferente se suportă integral de către angajator, conform art. 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare,

3.și în situația în care asiguratul nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a beneficia de indemnizații

Si asta in conditiile in care pana pe data de 25 eram obligati sa depunem medicalele aferente lunii Ianuarie !!!!!!!

Alte discuții în legătură

Concediu medical niko79 niko79 Buna ziua! Am un angajat cu concediu medical de 14 zile calendaristice, cod 01, platit cu 75%. Cum procedez cu exemplarul roz, il completez si-l mai depun ... (vezi toată discuția)
Recuperare c/v concediu medical Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am intalnit pana acum si v-as ruga sa ma ajutati.Cu data de 01.10 am angajat o persoana cu domiciliul stabil in alt ... (vezi toată discuția)
Sesizare cjas L.Loredana L.Loredana Doresc sa depun o reclamatie catre CJAS legat de un medic de familie care a acordat un concediu medical nejustificat la cererea unui angajat al societatii care ... (vezi toată discuția)