avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical

Buna ziua!
Am un angajat cu concediu medical de 14 zile calendaristice, cod 01, platit cu 75%.
Cum procedez cu exemplarul roz, il completez si-l mai depun undeva, in cazul in care nu doresc sa mi se restituie sumele platite?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:16, 18 Martie 2013
Art. 1 din Norma din 2006 de aplicare a prevederilor OUG 158/2005:

(3) Persoanele prevazute la art. 5 lit. a) si b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligate sa depuna la casele de asigurari de sanatate in a caror raza administrativ-teritoriala isi au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical insotit de un centralizator al carui model este prevazut in anexa nr. 18, numai in conditiile in care se solicita restituirea sumelor reprezentand indemnizatii platite asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurari de sanatate si in situatia in care indemnizatiile aferente se suporta integral de catre angajator, conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in situatia in care asiguratul nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare c/v concediu medical Negru Rodica Negru Rodica Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am intalnit pana acum si v-as ruga sa ma ajutati.Cu data de 01.10 am angajat o persoana cu domiciliul stabil in alt ... (vezi toată discuția)
Noutati depunere concedii medicale la casa de sanatate Popa Adrian Popa Adrian Dragi colegi dupa multe intrebari iata ca aflam si raspunsul publicat in monitorul oficial ce facem cu, concediile medicale, unde le depunem. Ordin al ... (vezi toată discuția)
Angajator instiintare casa de sanatate persoane in concediu medical noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Ce casa de sanatate trebuie sa instiinteze angajatorul in situatia in care un salariat a prezentat un certificat de conc medical emis de un medic ... (vezi toată discuția)