avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme la bloc

va rog poate ma ajutati intr-o problema cu administratorul.Acum 2ani,de la un balcon al unui apartament situat la scara 1(blocul are 5 scari) s-a desprins o placa de beton care a cazut pe o masina Logan.Propietarul masinii avand casco si-a reparat masina la firma de asigurari pretul devizului fiind de 150milioane lei vechi.Firma de asigurari a dat asociatia in judecata si a castigat.Precizez ca absolut nimeni din comitetul blocului nu a fost la nici o infatisare la tribunal.Mai vreau sa va spun ca in urma cu 3-4 ani presedintele blocului a venit la fiecare apartament cu niste hartii pe care le-a semnat toata lumea in care era specificat ca fiecare propietar este obligat sa isi consolideze balconul,in caz contrar va fi direct raspunzator de eventualele pagube ce se vor intampla.Acum cand a venit decizia de plata catre firma de asigurari(decizie definitiva si irevocabila)domnul presedinte vrea sa imparta suma la toate apartamentele din bloc.Spuneti-mi si mie daca este corect si daca nu ce se poate face.Va multumesc
johnpescar a scris:

[....] Daca nu este vorba de vreo parte comuna a proprietatii ar trebui sa plateasca proprietarul balconului solitar.

Credeti ca i-o fi sarit butoiul cu varza din balcon pe masina omului?
Normal ca a cazut un element din fatada, ca si placile balcoanelor fac parte tot din fatada.
Daca placile balcoanelor vin in exteriorul cladirii la vedere atunci fac parte din fatada.Oricum acum este tardiv momentul daca nu mai exista nici o cale de atac si nu cred ca mai exista din moment ce s-a trecut la executare dupa sedinta comitetului, afisarea listei de plata etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada balcoane Alex Vanju Alex Vanju Bună seara! Am o întrebare legată de fațada balconului, adică mașina parcată într-o parcare amenajată, mai exact în curtea blocului de sub ... (vezi toată discuția)
Obligația de a participa financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari aleahimmih aleahimmih Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari? Asociația ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari marcelpopescu75 marcelpopescu75 Cine plateste schimbarea parapetilor balconului personal ,Asociatia de Propietari sau propietarul ? (vezi toată discuția)