avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea nr.175/2010 nu se poate aplica????
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea nr.175/2010 nu se poate aplica????

Buna ziua
Am si eu o problema privind legea 175/2010 in sens ca desi am facut dosaru si am respectat toate prevedelile legii am fost anuntat acum 3 zile de la asociatie ca acea lege a fost anulata si ca trebuie sa platesc penalitatile respective ca altfel am da in judecata.
Si astazi a fost lipit un afis pe usa blocului in care scrie societatea de apa catre asociatie "Referitor la Legea nr.175/2010 privind modificarea Legii nr.230/2007 va comunicam ca nu se poate aplica in sensul anularii penalitatilor datorate de asociatiile de proprietari pentru facturi neachitate, deoarece nu au aparut normele metodologice de aplicare.In lege nu se precizeaza cum vor fi stinse aceste penalitati,deoarece ele trebuie achitate/compensate,asa cum se prevede in dispozitiile legale care reglementeaza raporturile juridice existente intre operatorul de servicii de apa si canalizare si consumatori(asociatiile de proprietari),respectiv in Legea nr.241/2006, care e legea cadru ce reglementeaza serviciul public de alimentare cu apa si de canalizare, dar si Ordinul nr.90/2007 privind contractul cadru de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare."
Nu stiu ce sa fac:(.
Daca am da in judecata ca sa platesc penalitatile ce sanse am sa castig???
Si daca ii dau eu in judecata ca sa respecte legea nr.175/2010 pe cine trebuie sa dau si ce sanse sa castig am???
Va rog ajutatima, ori ce sfat cat de mic ma ajuta extrem de mult si va multumesc pentru el.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:40, 28 Februarie 2011
Este fals!
Nu se specifică în textul legii obligația de a emite norme de aplicare iar în ceea ce privește anularea penalităților datorate de asociație furnizorului de servicii, conform art. II alin. 4) , asociația trebuie să solicite furnizorului metodologia de anulare.
Asociatia va poate scuti de penalizarile care sunt ale ei.
Nu s-a anulat nicio lege si nici norme de aplicare nu vor aparea. Asa ca legea se aplica conform cu textul ei.

Puteti sa trimiteti banii prin mandat postal pe adresa presedintelui asociatiei. Aveti grija sa scrieti in mandat pentru ce folosesc acesti bani - restanta cote de baza.
Daca refuza primirea banilor si acestia vi se returneaza, puteti face o cerere scrisa in care sa vi se primeasca suma de baza si, pe baza actelor atasate la aceasta cerere sa fiti scutit de penalitatile aferente asociatiei...si ca intelegeti sa platiti numai penalizarile furnizorilor.

Daca nici asa nu reusiti sa platiti intretinerea, luati-va cel putin doi martori cu dv. atunci cand mergeti sa platiti cota de intretinere, martori care sa fie dispusi sa vina si la proces. Puteti actiona in judecata asociatia de proprietari, nu o persoana anume.

Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! 1.Am platit la furnizorul de apa rece penalitati la o factura, este normal atata timp cat eu nu mai incasez penalitati la proprietari conform ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)