avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adaugare capat de cerere in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adaugare capat de cerere in judecata

Am introdus cererea de chemare in judecata, ca reclamant, (pe dreptul muncii - plata salariului de catre angajator) prin care am cerut doua lucruri (plata salariului restant si daune interese). La primul termen nu s-a judecat nimic doar s-a dat un nou termen pentru a se completa cu alte acte la dosar de catre ambele parti. Eu ca reclamant trebuie sa depun copie dupa un act (carnet de munca) si din actul respectiv am constatat ca mai este inca un lucru pe care l-as putea cere impotriva paratului (o zi nemotivata in care eu am fost la serviciu la program complet). Cum pot sa introduc o noua cerinta in judecata in afara celor doua care sunt cuprinse in actiune? Se poate acest lucru? Sa fac alta cerere de chemare in judecata sau sa fac o cerere scrisa prin care solicit si acesta noua problema ca o anexa la cererea principala? sau sa cer verbal in instanta?
Multumesc mult pentru cine-mi raspunde si ma indruma cum se procedeaza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 28 Februarie 2011
Puteti modifica catimea pretentiilor dumneavoastra, pe primul capat de cerere, cu plata sumei aferente acelei zile de munca. Faceti cererea in scris.
o cerere completatoare
Potrivit art.132 C.proc.civ., la prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii. Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;
3. cand cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare actiune dare in judecata sonia54 sonia54 Am dat in judecata societatea pentru anularea deciziei de concediere. In cererea de dare in judecata am cerut mai multe lucruri si acum as dori sa modific, ... (vezi toată discuția)
Cerere modificatoare tot60 tot60 Buna ziua! Fiti amabil, vazand un model de cerere modificatoare/completere a cererii de chemare in judecata, mai am o nelamurire : este posibil sa o refac ... (vezi toată discuția)
Precizare actiune credite credite Am depus o cerere in instanta. Din analiza am constatat ca documentele, respectiv un contract, depus ca proba in instanta este incheiat cu cine nu trebuia. Pot ... (vezi toată discuția)