avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari,cazul4.2 culpa comuna???
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari,cazul4.2 culpa comuna???

am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara indicatoare rutiere:parcarea interzisa sau stationarea interzisa;fiind cel putin 5,6metri loc de manevre. am gasit masina lovita in portiera stanga spate. am gasit persoana vinovata,{care sa scuzat si mi-a zis ca a derapat pe gheata si ca el nu are nici o avarie la auto,decat o zgarietura foarte mica}cu care am fost la asigurari pe cale amiabila. am facut actele cu declaratiile si mi s-a spus sa vin a doua zi dupa ele,cind ma suna agentul de la asigurari. cand m-am dus dupa acte,dl de la asigurari m-a luat sa faca poze la locul accidentului si mi-a zis ca e culpa comuna si trebuie sa suport 50% din costurile de reparatie. VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNS!#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters194646 , utilizator 09:02, 5 Martie 2011
In procedura privind stabilirea raspunderii si regimul probator, procedura care stabileste raspunderea conducatorilor auto in cazul completarii Constatului Amiabil, cazul 4.2. este intradevar culpa comuna, adica inspectorul de daune (cel care incadreaza tipurile de accident in aceste cazuri) a considerat ca dv. ati parcat autov. neregulamentar, adica la mai putin de 5 metri de intersectie (curba). Chiar daca nu sint indicatoare de restrictie a parcarilor, chiar daca nu sint marcaje, chiar daca e parcarea blocului autov. se considera parcat neregulamentar si veti suporta 50% din reparatie ( asta daca nu aveti casco care sa suporte 100% reparatia si sa recupereze 50% de la asiguratorul vinovatu
Ceea ce nu inteleg este faptul ca reprezentantul societatii de asigurari a considerat ca erati parcat neregulamentar si ca va incadrat la cazul 4.2 din procedura privind stabilirea raspunderii si regimul probator, Societatea de asigurari nu are competenta legala de a stabili culpa in cazul unui accident, acest drept fiind al organelor de politie. In conformitate cu prevederile art. 5 din ordinul CSA 21/2008”Completarea si semnarea formularului Constatare amiabila de accident nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor auto, ci un cumul de elemente si fapte care vor contribui la solutionarea dosarelor de dauna”. In conditiile aplicarii cazului 4.2 asiguratorul va trebui sa faca dovada legala ca ati parcat neregulamentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna -culpa comuna Dan1312 Dan1312 Buna ziua , Doresc o a doua parere in cazul unui accident usor , in care eu pagubitul aflat in statioanare /parcat pe bulevard la intersectie acestuia cu o ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)