avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reducerea pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reducerea pensiei de intretinere

Buna ziua. Am primit in urma cu cateva zile o citaie prin care eram anuntata ca fostul meu sot cere micsorarea pensiei alimentare pe care o plateste copilului meu in varsta de 17 ani si 2 luni de la 25% la 16% din venitul net realizat pe motivul obligatiei de a intretine inca un copil dintr-o casatorie ulterioara (copilul este in varsta de 6 ani).Deasemenea, mi se cere, in cazul in care pierd acest proces, plata cheltuielilor de judecata.

Am apelat intai la acest forum pentru a-mi face o idee despre modul cum ar trebui sa reactionez avand in vedere ca nu mi se pare in regula ceea ce s-a intamplat . Daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kata82 , utilizator 17:50, 24 Mai 2012
este o actiune admisibila. Legea prevede ca parintele poate fi obligat la 1/4 din veniturile sale cu titlu de pensie de intretinere cand are 1 copil. Insa daca are doi copii, el va fi obligat la 1/3 pentru amandoi, adica 1/6 pentru fiecare.
Va sfatuiesc sa fiti de acord cu aceasta actiune pentru a nu fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Actiunea fostul dvs. sot este intemeiata si va fi admisa in conditiile in care va face dovada cu certificatul de nastere al minorului pe care il are in intretinere.
De altfel acesta putea sa solicite reducerea pensiei de intretinere inca de acum 6 ani, adica imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil al sau.
Pensia copilului rezultat din casatoria cu dvs. va fi redusa astfel de la 25 % la 16, 5 % din venitul net pe care tatal il realizeaza.
Buna ziua . Impreuna cu sotul meu avem un copil de 9 luni,el mai are inca unul dintr-o alta relatie,si vrea sa reducem pensia alimentara pe care a fost dispus sa plateasca prin hotarare judecatoreasca.Nu a avut servici si asa a fost suma fixata dupa venitul minim.Acum tot nu are venit.Din banii ce primesc eu ne descurcam tot mai greu.Va rog mult sa ne ajutati cum e procedeul pentru a reduce pensia de intretinere .Se poate cere de la nasterea copilului nostru? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire procente pensie alimentara mai multi copii-jurisprudenta romana sky2015 sky2015 Situatia este urmatoarea: Se plateste pensie intretinere unui copil minor care locuieste cu mama sa in cuantum legal de 1/4(25%) din venit.Din o casatorie ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa plateasca sotul meu? mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua, cat trebuie sa plateasca sotul meu pensie alimentara primului copil din casatoria anterioara,avand in vedere ca are inca un copil din casatoria ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)