avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Mi-am depus demisia in baza art 79 Codul muncii,cu respectarea preavizului de 15 zile. Patronul nu vrea sa o semneze, motivand ca nu vrea ca plec. In acest caz ce pot eu sa fac? Daca plec, ce repercursiuni pot aparea?
Cel mai recent răspuns: lucicaB , utilizator 09:48, 9 Martie 2011
Demisia nu trebuie nici aprobata si nici semnata de catre patron. Ea isi produce efectele din momentul depunerii ei la registratura.
Preavizul curge de la data depunerii demisiei. La expirarea lui solicitati eliberarea carnetului de munca si semnarea lichidarii.
Plecati dupa ultima zi de preaviz. Daca patronul nu se conformeaza il veti actiona in instanta pentru neindeplinirea obligatiilor prevazute de legislatia in vigoare (art. 79 Codul muncii)
Demisia trebuie inregistrata nu si semnata/aprobata de catre angajator.

Daca angajatorul refuza sa inregistreze notificarea dvs, aveti dreptul de a face dovada acesteia prin orice mijloc de proba (inclusiv prin publicare sau prin expediere cu confirmare de primire).

Contractul va inceta la data expirarii tremenului de preaviz, fara sa suportati nicio repercusiune.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie vasi_adi vasi_adi Va rog sa-mi spuneti daca imi pun demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile calendaristice sau daca patronul este de acord cu plecarea imediat in cu data ... (vezi toată discuția)
Vreau sa incetez cim. optiuni? Tourette Tourette La mijlocul lunii aprilie i-am spus administratorului ca vreau sa incetez activitatea in cadrul societatii. M-a luat cu replici de genul ca "noi am semnat un ... (vezi toată discuția)
Urgent negrila negrila vreau sa plec de la firma la care lucrez, intrucat nu pot sa lucrez in condiitiile pe care mi le ofera. Acum nu vrea sa imi semneze demisia si sustine ca el ... (vezi toată discuția)