avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributile la cheltuielile asociatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributile la cheltuielile asociatiilor

Legea 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Lege nr. 175/2010.
Aceasta lege este aplicabila doar prin actionarea in judecata a asociatiei de locatari sau imi pot plati datoriile fara penalitati si prin alt mod, daca este posibil care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg. Datoria mea catre asociatia de locatari este din decembrie 2009 ajungand la suma de 1350 ron cu penalitati, de la aceasta data nu a mai locuit nimeni. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:57, 11 Martie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Legea 175/2010 se aplica ca orice alta lege, normal.
Daca va platiti restantele in intregime pana la 20 iulie 2011 si aveti un venit mediu / membru de familie < 1000 lei, atunci puteti beneficia de scutirea penalizarilor pe care asociatia le calculeaza pentru fondul propriu de penalizari, dar nu va poate scuti de penalizarile cerute de furnizori.
ScripcaruSilvia a scris:

Aceasta lege este aplicabila doar prin actionarea in judecata a asociatiei de locatari sau imi pot plati datoriile fara penalitati si prin alt mod, daca este posibil care sunt pasi pe care trebuie sa ii parcurg. .

Mergeti la asociatie. Vorbiti cu presedintele. Faceti o cerere prin care solicitati ca asociatia sa va anuleze penalizarile, specificand prevederile legii 175/2010. Anexati dovada ca aveti venituri sub 1000 lei/luna asa cere legea. Presedintele va poate aproba pe loc achitarea debitului la zi anuland penalizarile, poate sa va spuna ca o sa se discute si analizeze in comitetul executiv sau poate sa va explice ca asociatia nu va anula aceste penalizari din cauza ca...
In functie de raspuns, reveniti si pe aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata restanta asociatie locatari t t Buna ziua.Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare,o persoana plecata acum 5 luni din tara a acumulat datorii la asociatia de locatari in suma de 3200ron din ... (vezi toată discuția)
Legea scutirilor de penalitati nu se aplica la cet braila magureanu_77 magureanu_77 Am avut o datorie la intretinere pe care am achitat-o ...si a mai ramas penalitati la aceasta datorie in suma de 3810 ron,dar nu se aplica legea de scutire de ... (vezi toată discuția)
Platesc penalitati sau nu? sorin_iacob87 sorin_iacob87 Cred ca toata lumea a auzit de legea 175/16.07.2010 ..ei bine si eu doresc sa pot beneficia de aceasta lege dar ma lovesc de foarte multe bariere din partea ... (vezi toată discuția)