avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spitalizare gratuita?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spitalizare gratuita?

daca eu sunt pensionar Iar sotia casnica are dreptul la spitalizare si tratamentul necesar chiar o operatie gratuit????
Cel mai recent răspuns: TES , utilizator 07:43, 20 Martie 2011
ART. 213
(1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;
3) Persoanele care au calitatea de asigurat fara plata contributiei vor primi un document justificativ special, carnet sau adeverinta de asigurat fara plata contributiei eliberat de casa de asigurari de sanatate, care atesta aceasta calitate in urma prezentarii la casa de asigurari a documentelor care dovedesc ca se incadreaza in prevederile alin. (1) sau alin. (2). Acest document va fi vizat periodic, dupa caz, in urma prezentarii, de catre persoana interesata, la casa de asigurari, a documentelor care dovedesc mentinerea conditiilor de incadrare in categoria asiguratilor fara plata contributiei, in conditiile stabilite prin ordin al presedintelui CNAS.
Legea Nr. 95 din 14 aprilie 2006-extras-privind reforma in domeniul sanatatii-actualizata
DA are dreptul la asigurare de sanatate.
Desigur ca poate beneficia. eventual pentru a fi sigur, internati-o prin urgenta, astfel beneficiaza de gratuitate privind tratamentul de specialitate.
Legat de operatie, majoritatea operatiilor sunt suportate de CNAS, insa depinde de om daca doneaza ceva. Legat de tratament trebuie sa fti pregatiti pentru ca spitatele nu au medicamente.
multumesc respectuos celor care mi-au raspuns.respecte ptr. dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul de sanatate Vilcu Gina Vilcu Gina Referitor la asigurarea in sistemul de sanatate,as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul fetitei mele care in ian.2016 va implini 18 ani dar va fi ... (vezi toată discuția)
Pierdere calitate de asigurat CatalinZ1103 CatalinZ1103 Buna ziua!Sunt student,am bursa sociala de 250ron!Am mers la medicul de familie si m s-a spus ca nu sunt asigurat!Am dreptul la asigurare de sanatate?Pot sa ... (vezi toată discuția)
Asigurare cass fara plata contributiei mshboss1 mshboss1 Buna seara! Ma intereseaza daca un student in anul intai, in varsta de 20 de ani,trebuie sa plateasca asigurari de sanatate pt veniturile obtinute din ... (vezi toată discuția)