avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară Intirzierea in dezvoltarea limbajului exprimativ si ...
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

Intirzierea in dezvoltarea limbajului exprimativ si anexietate de separare e o boala sau un handicap?

Buna seara ,am si eu o problema ,va rog sa ma ajutati cit mai multi,fetita mea are 1 an si 11, si vb foarte putin .am fost trimisa de dr de familie la spitalu de pshiatrie,acolo a fost evaluata de un psiholog care a spus ca dezv intelectuala este in intirziere cu citeva luni,dr psihiatrie pediatrica la fel mi-a spus ca fetita are anexitate la separare si intirzierea limbajului expresiv,mi-a dat tratament si sa ma intorc la control peste o luna ..aceste boli nu sint considerate handicap sau destul de grave ptr a mai sta de la 2 ani la 3 ani acasa cu fetita ?mi-a zis D-na dr ca treb sa aibe mai multe boli ptr a putea sa stau acsa cu fetita inca 1 an ?ce boli treb sa aibe copilul sa mai poti sta inca 1 an acasa cu el .Nu mi se pare corect ca este bolanvioara si agitata toata ziua si abeea ma descurc eu sa stau cu ea acsa ,cum sa merg la munca si sa o las cu cineva .Vecina mea are copilul perfect sanatos si sa dus cu banii si a aranjat ca are o boala la inima si a mai stat 1 an acasa cu copilul, si a si lucrat far carte de munca si nu a prins-o nimeni e bine mersi.ce as putea sa fac sa rezolv problema , a mea chear este bolnava si treb sa ii fac injectii, si tratament si iar control si iar tratament .
Cel mai recent răspuns: crynarusu , utilizator 10:32, 21 Martie 2011
Referitor la constatarea si eventual consemnarea unei stari patologice incadrabile in grad de handicap,competenta este numai comisia de expertiza medicala
Solicitati la medicul pediatru trimitere la comisia de expertiza care analizand minorul se va pronunta
Buna seara!
Va pot raspunde doar cu privire la aspectul psihologic.
Angoasa de separare nu este un handicap este o reactie fireasca a copilului mic (generalitati: apare de regula in jurul varstei de 8 luni si consta in teama copilului de a fi parasit de persoana care l-a ingrijit cel mai mult, de regula mama - se manifesta prin agitatia copilului atunci cand dumneavoastra dispareti din raza lui vizuala ). Copilul trebuie obisnuit cu mai multe persoane adulte in jur (copilul pana in 3 ani este interesat de prezenta adultilor - acestia ii confera siguranta). Un aspect pozitiv in aceasta suparare a dumneavoastra este ca de foarte multe ori copilul reuseste sa depaseasca aceste carente in salturi mari, la aceasta varsta creierul absoarbe "ca un burete" informatia si, probabil de aceea nu vi s-a dat o rezolutie de "handicap" problemei cu care se confrunta copilul. Pentru binele copilului si linistea dumneavoastra este de dorit sa tineti legatura cu un specialist in psihologia copilului prescolar.
Multa sanatate!
Cu respect,
Mihaela Popa
Multumesc ,da facem tratament ne_a dat injecti cerebrolisin o injectie la 2 zile,si pikovit o ling pe zi ,fetita are 1 an si 11 luni ,iar dupa o luna sa mergem la control,Fetita nu poate sta fara mine ,nu vrea sa manince cu nimeni ,nu vrea sa doarma ,iar daca vrea ceva si nu ii dai tipa,musca ,zgirie si este foarte nervoasa.Iar toata ziua aleraga si nu oboseste ,doar la ameaza doarme o ora si seara nu vrea sa doarma de cit dupa ora 23.este foarte agitata ,mi-e teama sa nu aibe ADHD. va rog daca este vreun psiholog si ma poate sfatui!va multumesc mult tuturor!
Cel mai bine ar fi sa stati de vorba cu un psiholog de la Centrul de Asistenta Psiho-pedagogica din orasul dvs. si acolo interesati-va de unul care are experienta in munca cu copiii de aceasta varsta. Nu pare a fi o problema grava, succes!
Multumesc mult ptr raspunsuri,o sa caut mai multi specialisti si mai multe pareri medicale ,poate fetita nu are nimic ! si alti copii de virsta ei se comporta cam la fel ,asa mi-a zis psiholoaga ca asa sint copii intre virsta 2 ani si 3ani .Ca din vina mea se comporta asa ca eu daca am 36 de ani nu mai rabdare cu ea ca o Mama de 20, ca imi arata fata ca nu mai am 20 de ani .Ma simt jignita eu mi-am dorit acest copil 13 ani ,am rabdare si ma joc cu ea coloram facem totul inpreuna .Ea este centul universului meu eu nu pot trai fara ea si ea fara mine,fetita nu vrea sa manince ,sa doarma ,si sa stea doar cu mine .Eu ma ocup de ea de cind sa nascut ,ma mai ajuta Sotul meu cind nu lucreaza .Asa ca m-am lamurit cu D-na psiholog,iar Dr mi-a zis:: nu are mare lucru fetita da ii da injectii asa de puternice cerebrolisin care se dau la acidente vasculare ,mie frica sa ii fac injectile astea ,daca ii fac rau??? sa imi nenorocesc copilu ??? mai bine merg la Iasi sau Cluj la un dr mai experimentat in asfel de cazuri ! va multumesc! astept raspunsuri ,daca o mai patit Mame asa ceva ca mine .??? sa aveti o zi cit mai placuta !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti divortati copil minor probleme drept vizita eugen82 eugen82 am o cunostinta pe care doresc sa o ajut motiv pt. care va solicit sfaturi competente: este o doamna care a divortat si care are un copil in virsta de aproape ... (vezi toată discuția)
Psiholog (copilul se teme sa ramana fara adulti in apropiere) marcelastoian marcelastoian am o fetita de 4 ani care se teme sa ramana in camera fara un adult chiar daca mai sunt copii cu care se joaca. (vezi toată discuția)
Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)