avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... care este diferenta dintre impacare si renuntare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

care este diferenta dintre impacare si renuntare

intr-un proces de divort, care este diferenta dintre renuntare si impacare
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:45, 24 Martie 2011
Nu prea e vreo diferenta.Fiindca daca va impacati implicit renuntati si la continuarea procesului.
Efectul este acelasi, de incetare a procesului, numai ca la impacare e vorba de acordul partilor, fara a putea fi obligat reclamantul la cheltuieli de judecata, cum este in cazul renuntarii, care este un act unilateral.
Renuntarea la judecata cererii poate fi formulata de catre reclamant, la cererea acestuia, fara a fi necesara prezenta si acordul paratului, desigur asta in ipoteza in care in cauza nu este formulata si o cerere reconventionala de catre parat, pentru ca in acest caz reclamantul poate renunta la judecata dar paratul -reclamant poate sa nu doreasca sa renunte la judecata si instanta va proceda la continuarea judecatii pe cererea reconventionala.
Impacarea partilor prespune prezenta ambelor parti care declara ca s-au impacat si actiunea se va stinge prin impacarea partilor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Impacare intre primul si al doilea termen sipiran sipiran Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu ... (vezi toată discuția)
Dubla calitate de reclamant si parat costin55 costin55 ce se intampla cand esti si reclamant si parat intr-un proces civil ? Banuiesc ca se stinge procesul, dar in ce conditii? Multumesc ! (vezi toată discuția)