avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bilet de avion anulat de operator
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bilet de avion anulat de operator

Am cumparat, online, un bilet de avion, dus-intors, de la un operator aerian din UE cu datele de dus- intors precizate. Din motive obiective a trebuit sa plec mai devreme urmand, ziceam eu, doar sa ma intorc cu biletul cumparat si platit in avans. Dar stupoare : nu se poate decat cu plata diferentei la tariful de dus (one way) care este de cca 5 ori mai mare pentru ca spune operatorul prin neprezentarea la dus s-a anulat toata rezervarea ori dupa cum am spus eu am platit deci nu mai vorbim de o rezervare ci de un contract. Mi se pare hotie pe fata. Pe ce baza anuleaza operatorul biletul =un contract? Ce-l doare pe el ca nu ma prezint din moment ce locurile au fost platite ?
Stie cineva daca s-ar putea face ceva ? Aceasta practica e generala din cate am inteles, la toti operatorii, nu ar fi abuziva ca asa au reglementarile . Eu zic insa ca reglementarile sunt abuzive.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:18, 28 Martie 2011
Cititi Drepturile pasagerilor pe transportul aerian Regulamentul (CE) nr. 261/2004.
Totodata trebuie sa va uitati pe spatele biletului sau pe site-ul operatorului de transport aerian ce conditii au in cazul neprezentarii pentru imbarcarea la bordul avionului.
Daca au prevazut faptul ca in cazul neprezentarii se anuleaza biletul sau cursa?
conform OG 21/1992 privind protectia consumatorilor trebuie sa va informeze corect, complet si precis prin Regulament.
Va puteti lega de orice chichita cum am mentionat mai sus si le puteti solicita restituirea din suma. Depinde cum au formulat. Cursa se anuleaza prin neprezentare ( dvs. putand considera doar pentru dus) sau biletul se anuleaza atunci fiind vorba de cursa dus intors).
Asta este chichita din cate vad eu de care va puteti lega.
Multumesc pentru sugestie. Pe site zice:
,, This fare is only valid if the flights are taken in the booked sequence. Otherwise the fare will be recalculated based on the actual flight routing,,
adica : ,,Acest tarif este valabil numai daca zborurile (cursele) sunt facute in secventa care au fost rezervate. Altfel tariful va fi recalculat pe baza noului traseu de zbor,,
Eu as zice ca : 1-nu am schimbat traseul (routing) de zbor adica nu am cerut alta escala. Biletul avea o escala la Amsterdam.
2-daca nu ma prezint la cursa (flight) de dus ci doar la cea de intors secventa curselor (flights) se pastreaza asa cum a fost rezervata (booked).
Ce parere aveti ? Cu motivatia asta la Protectia Consumatorului as avea vreun castig de cauza sau in justitie? Multumesc.
Nu sunt eu in masura sa ma antepronunt dar daca asta este tot ceea ce scrie cu siguranta aveti sansa de a va recupera o cota parte din valoarea biletului si totodata de ce nu si sanctionarea contraventionala a operatorului de transport aerian.
Cui alte cuvinte formulati reclamatia catre OPC in temeiul Ordonatei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
Nu uitati sa anexati la petitie toate documentele edificatoare in copie.
Ma refer la raspunsul dat de companie, copie bilet, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)
Minor neinsotit pe avion, cu parinti divortati clarissima clarissima Sunt divortata si am o fetita de 13 ani, care la divort mi-a fost incredintata mie. Eu acum sunt in Germania, doresc sa ma stabilesc aici si fiica mea e in ... (vezi toată discuția)