avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scurtire taxa de timbru partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scurtire taxa de timbru partaj

La ce venit se face scutire de taxa de timbru pt introducerea actiunii de partaj?ca venit se iau in calcul si pensia alimentara pt copii,respectiv alocatia lor?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:46, 24 Martie 2011
la 500 de lei, se iau in calcul toate veniturile si se impart pe membru de familie
OUG 51/2008 Art. 7
Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, in oricare dintre formele prevazute la art. 6, fara a putea depasi, in cursul unei perioade de un an, suma maxima echivalenta cu 12 salarii minime brute pe tara la nivelul anului in care a fost formulata cererea de acordare.

Art. 8
(1) Beneficiaza de ajutor public judiciar in formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania.

Art. 9
La stabilirea venitului se iau in calcul orice venituri periodice, precum salarii, indemnizatii, onorarii, rente, chirii, profit din activitati comerciale sau dintr-o activitate independenta si altele asemenea, precum si sumele datorate in mod periodic, cum ar fi chiriile si obligatiile de intretinere.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara. va rog frumos care sant conditiile pt acordarea ajutorului public judiciar ,tinand cont ca eu si familia nu avem venituru deoarece fabrica s-a ... (vezi toată discuția)
Taxe judiciare - pensionar anticipat partial Pănescu A. Pănescu A. Sunt divortata de 1 an si sunt intrată în pensie anticipat partiala din 01.01.2019 , Am de inaintat acțiunea de partaj , as vrea sa stiu daca conform legii ... (vezi toată discuția)
Facilitati taxa timbru judiciar kennya kennya buna seara. daca venitul meu este de 884 lei (indemnizatie copil,alocatie 200,alocatie 84 lei)iar sotul nu lucreaza pot beneficia de o reducere sau o scutire ... (vezi toată discuția)