avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Acum o saptamana am intrat cu duba pe o strada cu sens unic din Medgidia, care la celalat capat s-a dovedit a fi blocata pentru lucrari. De-a lungul strazii, la stanga si la dreapta cateva stradute inguste printre blocuri. Am facut cale intoarsa pe intezis, iar in capatul strazii (pe unde intrasem) m-a oprit politia locala (care zice ca are atributii de siguranta rutiera) si m-a sanctionat cu 2 puncte si amenda 134 lei. Cica nu e problema lor si ca ar fi trebuit sa folosesc aleile respective, unde nu stiu daca poate cineva sa intre cu o duba. Si chiar si cu o masina mica, pentru a intra pe una din alei, nu trebuie sa merg pe interzis de la blocaj inapoi pana la eventuala alee?
Mai pe scurt, sa platesc amenda sau sa o contest? Mai ales ca la sesizarea mea au mai oprit o masina in aceeasi situatie si pe care nu au sanctionat-o, chiar sub ochii mei.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:27, 30 Martie 2011
Contestati sanctiunea la Judecatoria Medgidia.
Au competenta de a aplica astfel de sanctiuni.
In contestatie aratati cele mentionate si eventuali martori. Specificati sa se efectueze si judecarea in lipsa dvs.
Atributiile politiei lopcale sunt prevazute in legea 155/2010
"Art. 7
In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:

h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
TDorina, utilizator
Parerea mea ar fi ca trebuie contestat procesul-verbal de contraventie, inteleg ca ati fost nevoit sa intoarceti, avand in vedere dimensiunea masinii si posibilitatile practice pe care le aveati. cat priveste faptul ca nu a fost amendat si celalalt sofer, nu puttei face dovada.
Atentie si la aspectele de forma si de fond ale proc verbal, sunt importante, conform OG2/2001.
Succes!
Multumesc pentru raspuns. As vrea sa stiu daca nu cumva intru mai mult in paguba, adica ma costa ceva contestatia? sau mai platesc ceva in plus daca nu am castig de cauza? Pot face contestatia prin corespondenta ? Eu nu sunt din Medgidia si mai ajung acolo exact in a 15-a zi de la data procesului verbal.
Nu va costa nimic. Contestatia trebuie trimisa in 15 zile. O puteti trimite si prin posta cu, confirmare de primire, dar inauntrul celor 15 zile.

Mentionati la sfarsitul contestatiei ca solicitati judecarea in lipsa conform art. 242 al.2 c.pr.civ.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
TDorina, utilizator
Este dreptul dvs sa formulati plangere contraventionala,dar recunoscand si dvs,ca ati savarsit aceasta contraventie,care ar fi motivele acesteia.
Eu nu cred,cu tot respectul,in sansele dvs de reusita,decat daca ar exista unul dintre motivele de nulitate prev.art.16 si 17 din OG nr.2/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, sanse castig viorelpopescu viorelpopescu Am fost oprit in data de 18.03.2013 de un echipaj de politie (sectoristi, nu erau de la circulatie) pentru ca, dupa cum au scris ei in PV, {... a condus auto ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal amenda gasalex gasalex Buna seara, lucrez la un service de electrocasnice la care facem reparatii si la domiciliul clientului, fiind si sofer am facut \\"greseala\\" sa intru pe o ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)