avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Kid cont - de acumulare deschis pe numele minorului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Kid cont - de acumulare deschis pe numele minorului poate fi considerat pensie de intretzinere lunara ?

In sentinta definitiva si irevocabila de acum 4 ani, mama copilului este obligata la plata pensiei de intretinere lunara.
Pana in prezent ea nu a trimis nici un leu copilului.
Ea a deschis un kid cont de acumulare pe numele minorului unde doar ea este trecuta in contract eu, ca tata, neavand posibilitatea de a verifica corectitudinea si plata la zi al obligatiilor ei fata de copil.
Conform contractului, copilul are acces la bani doar la amplinirea varstei de 18 ani.
Oare asta nu este rea credinta din partea mamei?
Cel mai recent răspuns: eva_elfride , utilizator 21:36, 7 Aprilie 2011
Fara sa fiu eu specialist pe problema asta,dar prin deductie logica pensia de intretinere se acorda pentru intretinerea lunara a copilului si pt.nevoi imediate nu la varsta de 18 ani.
Instanta a hotarat plata LUNARA "pana la majorat" (si nu ...la majorat) a obligatiei de intretinere in cuantumul aratat in hotarare.

Deschiderea unui cont la dispozitia ei (o mai exista si maine!?), dar la care dvs. nu aveti acces pentru a retrage LUNAR suma hotarata de instanta, nu reprezinta o executare (plata) a obligatiei de intretinere in modalitatea hotarata de instanta.

Obiectul obligatiei de intretinere il formeaza mijloacele necesare traiului (alimente, locuinta, imbracaminte, medicamente, nevoi spirituale), mijloacele necesare pentru cresterea, educarea, invatatura si pregatirea profesionala a copilului.

Pe scurt, copilul trebuie sa ia cina ...asta seara si nu doar la balul de la majorat.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
romascanu, moderator
Va multumesc mult
Eu am catalogat faptul ca rea credinta din partea mamei.
O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - trebuie sa dau procent din toate veniturile , fiicei mele? adriana2011 adriana2011 Am divortat si s-a hotarat sa dau 1/4 din venituri fiicei mele, pana la 18 ani. Vreau sa stiu daca parintii mei , trec 2 apartamente pe numele meu, pe care le ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat Katyca Katyca Buna ziua, Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere daniela-florentina daniela-florentina sotul meu are un copil dintr-o relatie cu o fata nu a fost casatorit cu ea iar copilul implineste in septembrie 18 ani acum ii achita o pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)