avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE CUMPARARE INTRE SOTI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE CUMPARARE INTRE SOTI

Parintii mei vor sa faca contract de vanzare-cumparare intre ei, adica tata vinde mamei, iar mama tatei toate bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Se poate acest lucru?
Poate fi atacat acest act in instanta?
Eu si fratele meu mai avem dreptul la mostenire in cazul decesului unuia dintre ei?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:15, 12 Aprilie 2011
nu se poate.
vanzarea intre soti este interzisa.
Nu se pot incheia acte de vanzare cumparare intre soti, legea nu permite acest lucru. Din TOATE bunurile dobandite in timpul casatoriei fiecare dintre soti detine 50%.
budflorin a scris:

Parintii mei vor sa faca contract de vanzare-cumparare intre ei, adica tata vinde mamei, iar mama tatei toate bunurile dobandite in timpul casatoriei.


lasand la o parte ca vanzarea intre soti e interzisa... daca sotii au cumparat impreuna o locuinta, practic, fiecare din soti are jumatate din casa, sotul vinde sotiei ce are, respectiv jumatate din casa, iar sotia vinde sotului jumatatea ei de casa, in final... fiecare are jumatate din casa.. oare ce ati vrut sa spuneti?

daca ziceti la ce rezultat vor sa ajunga, poate va putem ajuta cu un sfat..
@gi_jane, buna observatie :))
Ar fi un schimb de...jumatati ...
@bud florin, aveti dreptul de a va mosteni parintii :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire georgiana_c_1989 georgiana_c_1989 buna seara Dupa decesul mamei, impreuna cu tata si fratii am hotarat sa facem succesiunea. Toti vrem sa trecem totul pe numele tatei pentru ca el sa ne ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)