avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care este pedeapsa pentru fals in acte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care este pedeapsa pentru fals in acte?

Buna ziua. As avea nevoie de un sfat juridic. Sunt contabil la o firma. De cateva ori s-a intamplat cand administratorul era plecat din localitate si era ceva urgent semnam acte in locul lui, cu semnatura lui. A fost cazul chiar si a unor ordine de plata. Era cu acordul lui (verbal), ca practic el insista ca sa putem rezolva lucrurile cat mai repede. Prin ordine de plata s-au efectuat plati pentru activitatile firmei, nu in folosul meu. Acum am niste divergente cu seful meu din alte motive si ca sa se razbune vrea sa depuna plangere penala impotriva mea pentru fals in acte. Imi puteti spune va rog pentru fals in acte si mai ce altceva ma poate acuza si care sunt consecintele. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CataH , utilizator 18:45, 31 Octombrie 2016
Nu stiu concret ce probleme ati avut in firma, dar daca vi se intampla un asemenea necaz, chiar daca va face plangere penala, incercati sa rezolvati problema amiabil, atat inainte de o eventuala plangere, cat si dupa ce o face, in eventualitatea ca se intampla. Puteti cere, chiar si dupa depunerea plangerii penale, sa apelati la un mediator si sa inceracti sa rezolvati problema asa. Sunt de indeplinit 2 conditii: tinand cont ca procedura medierii este voluntara, trebuie sa fie prezente ambele parti, si a 2-a, sa fie o cauza penala pentru care, potrivit legii, retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor sa inlature raspunderea penala.
Un lucru foarte important: In cazul in care procedura medierii se desfasoara inaintea inceperii procesului penal si se inchide cu impacarea partilor, persoana vatamata NU MAI POATE sesiza, pentru aceeasi fapta, organul de urmarire penala., sau dupa caz, instanta de judecata.
Puteti apela la un mediator autorizat in cond. legii 192/2006, www.cmediere. ro, in Tabloul mediatorilor, macar pentru informarea care este GRATUITA potrivit legii.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Buna ! Sunt student si as avea o intrebare. Anul acesta am folosit o legitimatie de camin falsa si din nefericire am fost prins ca locuiam fara forma legala in acel camin. Mi sa spus ca fapta mea se incadreaza la categoria fals si uz de fals . As vrea sa stiu ce pedeapse se aplica acestor cazuri si niste sfaturi care sa ma ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Condica prezenta acuta acuta Buna ziua.Va rog spuneti-mi daca condica de prezenta intr-o regie autonoma cu capital privat al primariei este considerata un act primar sau un act oficial? ... (vezi toată discuția)