avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

lucrez 5 ore in fiecare zi de luni pana vineri iar in primul week-end din luna 5 ore sambata, 5 ore duminica, in al doilea week-end 10 ore sambata, in al treilea 5 ore sambata, 5 ore duminica si in al patrulea week-end liber.la angajare eu am semnat contractul de munca cu 40 de ore pe sapt/160 luna.este ok si legal ce se intampla eu nu mai primesc nici un ban in plus fata de salariu de baza. va rog sa ma ajutati sau macar sa ma indrumati cu cine trebuie sa vb.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 18 Aprilie 2011
Daca ati negocia CIM cu asemenea valuza iar pe luna aveti timpul normal de lucru nu puteti [rimi ceva in plus, numnai ca sunt obligatorii cele pentru cele doua zile de week-end puteti solicita timp liber corspunzator, in caz contrar ar trebui sa va plateasca
În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru IORDAN ELENA IORDAN ELENA va rog sa-mi spuneti cate ore o sa lucrez lunar, de la 1 dec., dupa urmatorul program: L-M liber,M,j,V- 11 ORE/ZI, S-D liber dupa care, in sapt. urm., voi ... (vezi toată discuția)
Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Respectarea duratei timpului de munca si de odihna az00t az00t Buna ziua. Lucrez intr-un domeniu unde activitatea se desfasoara 24 de ore din 24. Din aceasta cauza programul de munca nu poate fi considerat de luni pana ... (vezi toată discuția)