avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu societate de recuperari creante

Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 zile toate ratele pana in mai 2005 cand a trebuit sa plec de la firma la care eram angajat. Nu am mai avut de unde sa platesc ratele si cum nu vroiam sa ajung la tribunal am reusit cu ajutorul familiei sa strang toata datoria si sa ma prezint la banca la inceputul lui septembrie 2005 sa achit toata datoria.
Odata ajuns la banca, o doamna mi-a zis ca nu mai am nici o datorie la ei si ca ei au instintat firma la care lucrasem si ca ei au achitat toata datoria mea ( conform adeverintei de salariat pe care isi au zis ca isi asuma riscul).
Acum 1 luna ma primesc un bilet cum sa sun de urgenta la un numar ca este important ( sincer asteptam un colet pentru servici si am crezut ca de la ei este ) si ma trezesc la telefon cu o persoana de la firma EOS KSI ROMANIA. Aceasta domnisoara ma instinteaza ca trebuie sa le platesc urgent 300 ron datoria pe care o am catre Casa de asigurari a bancii in urma creditului. Am zis "sigur dar inainte vreau si eu o instintare oficiala asupra acestui lucru ..doar nu platesc 300 de lei doar asa pe un telefon" A zis ca imi vor trimite o instintare dar nu am primit-o. In aceasta seara am primit un telefon de la ei cum ca a expirat termenul si ca vor recurge la executare silita.
Mentionez ca nu detin nimic si nu am girat cu nimic. Problema mea nu ar fi cei 500 de ron ( timp de 3 ani nu am avut decat 300 acum in mai putin de o luna a crescut) ii platesc dar de ce executare silita dupa 3 ani. De ce nu am primit nimic timp de 3 ani. Presupun ca acum dupa ce am dosar la ei nici dupa aceea perioada de 8 ani sau cat este nu voi mai iesi din aceea baza de date.
Daca le platesc ..vor veni oare cu alte sume recalculari la recalculari?
Eu inca stau cu mama mea ( am doar 25 de ani ) si nu stiu ce sa fac ...executare silita? Au dreptul nu am nimic pe numele meu, doar cateva piese de calc. si un ceas. Am un salar actual de 600ron deci cei 500 nu ar fi o problema. Dar au zis ca acum ca a trecut termenul vor trece direct la executare silita. Ce sa fac?
Ii pot da in judecata ca timp de 3 ani nu m-au instintat si acum vor bani din senin dupa 3 ani? Sau sa platesc si daca sa platesc vor face alte calcule?
Va rog nu stiu la cine sa apelez sau ce sa fac. Bineinteles ca o sa imi anunt familia
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
mariusmocan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 15:47, 30 Iulie 2008
Creditul a fost achitat cu siguranta de catre firma de asigurari, care, la randul ei, se poate intoarce impotriva Dvs. pentru a-si recupera creanta.
Suma pentru care se poate indrepta impotriva Dvs. firma de asigurari este suma platita Bancii , plus dobanzile legale calculate dupa data platii pana la recuperarea integrala a datoriei, la care se adauga cheltuielile de executare.
katona ella a scris:

Creditul a fost achitat cu siguranta de catre firma de asigurari, care, la randul ei, se poate intoarce impotriva Dvs. pentru a-si recupera creanta.
Suma pentru care se poate indrepta impotriva Dvs. firma de asigurari este suma platita Bancii , plus dobanzile legale calculate dupa data platii pana la recuperarea integrala a datoriei, la care se adauga cheltuielile de executare.

Aceasta situatie s-a intamplat si in cazul meu.Avocatul EOS KSI m-a sunat si m-a amenintat ca ma va executa silit si ca va pune sechestru si pe bunurile parintilor mei#-o:)):P. Ma intereseaza care este dobanda legala?Daca eu platesc esalonat ma poate executa,totusi?ei vor intreaga suma,nu esalonat!In cazul in care eu nu am salariu,locuiesc in casa parintilor si bunurile mele sunt doar haine,bijuterii si un tel mobil ce pot sa-mi excuta silit? care este legea care prevede bunurile ce pot fi urmarite in cazul executarii silite(detaliat) si procedura?
Va multumesc
Am ajuns la aceeasi concluzie, firma de asigurari ar fi platit creditul. Am insa o mare problema acum, inca de cand a aparut aceasta problema umblu de la banca la casa de asigurari (cele doua sedii din Targoviste) sa aflu exact ce s-a intamplat. Cat am de plata la ei nu la EOS ( care imi cerea ba 300 Ron ba 500 ba 400 si tot asa). Problema mea este ca cei de la BCR asigurari nu au nici ceea mai vaga idee, cei de la banca imi zic "la noi nu aveti nimic", si mai nou dupa ce am cerut sa imi explice in scris cuantumul datoriei defalcat pe debit si dobanzi la sfatul de mai sus nu am mai auzit de EOS, nici un telefon, nimic.
Numai la noi umbli sa le platesti si ei nu au nici o idee, si cand ma gandesc ca toate astea se puteau rezolva in 2005 daca aceea functionara stia sa se exprime si nu sa zica doar " creditul dvs a fost achitat" .
Cat depsre EOS si atitudinea lor nu am prea multe de comentat, au fost agresivi, cu amenintari pana cand am cerut totul in scris si defalcat. Am fost si la BCR sa intreb de ce eu nu am fost anuntat atunci, de ce au dat datoria cu toate ca nu trecusera nici macar 90 de zile, ridica din umeri. Vroiam sa platesc si sa scap, pe cuvant, vroiam sa scap ..de o luna umblu cu banii dupa ei sa vad la cine imi platesc o datorie pe care am vrut sa o platesc si in 2005, iar ei nu stiu. In septembrie se vor face 3 ani de cand a inceput toata tarasenia ....si din cate stiu eu se vor prescrie datoriile. Eu am sa umblu pana atunci la banca si la BCR asigurari ....daca pana atunci nu indreapta situatie pe urma sa ma caute ei pe mine. Stiu ca eu am gresit, dar si ei incep sa exagereze
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
mariusmocan, utilizator
Puteti verifica daca S.C. EOS KSI ROMANIA SRL a preluat creanta printr-o cesiune sau are doar calitatea de mandatar al asiguratorului.
In cazul in care are doar calitatea de mandatar, firma de asigurari ar trebui sa va spuna exact care este datoria totala si din ce se compune aceasta datorie (sumele achitate bancii+dobanzi legale).
Va sugerez sa va adresati in scris la B.C.R. ASIGURARI, in caz de nevoie va puteti adresa cu o sesizare chiar centralei din Bucuresti. Gasiti datele lor de contact pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)
Card credit claudiu20092 claudiu20092 Am un card de credit la BCR si nu am mai paltit suma minima de plata de 5 luni, Acuma m-am angajat din nou Am primit hartie de la firma de recuperare EOS ... (vezi toată discuția)