avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate neplatite

Buna.As avea si eu o intrebare legata de neplata a mai multor rate bancare cum ar fi 3 carduri credit si un overdraft.In momentul in care am solicitat toate acestea aveam un venit care imi permitea sa suport toate acestea dar in momentul de fata salarul meu sa injumatatit iar ratele la banca nu le-am platit de 6 luni.Ce se poate intampla?Este adevarat ca daca dupa cativa ani banca nu ma localizeaza datorile la ei imi vor fi anulate?
in conditiile legale c/valoarea creditului/ratelor poate fi prescris dar, banca poate solicita ajutorul unei firme de recuperare, are propriul serviciu de recuperare, poate institui masura sechestrului asigurator, validarea unei popriri... masuri pentru recuperarea creditului sint destule, nu numai cele aratate mai sus
Curtea Constitutionale spun ca executarea silita nu poate fi privita numai din perspectiva creditorului, ci si din perspectiva datornicului, caruia "trebuie sa-i fie asigurate garantiile ce caracterizeaza dreptul la un proces echitabil, prin inlaturarea oricaror posibilitati de abuz" Este de acum un ani, si in proiect o legea pentru procedura de insolventa a persoanei fizice adoptat tacit de Senatul romaniei. www.avocatnet.ro/content/art...
S-a discutat de mai multe ori la parlament despre conditiile de plata de datornici de buna credinta cu acest scop.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Buna ziua, am un credit de 11000 chf pe 10 ani, pana sa vina criza am platit mereu la timp, dupa aceea am facut vreo 2 restructurari numai sa nu am probleme... iar acum am ramas in urma cu rata de vreo 5-6 luni. Am sunat azi la banca respectiva dak mi se poate face inca o restructurare si mi s-a spus k din cauza numarului mare de zile de intarziere, dosarul a fost trimis mai departe la un executor judecatoresc .... am un salariu de 1400 lei plus 300 lei bani de kirie... nu am nimic pe numele meu... Creditul este de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca... As dori sa stiu ce ar putea sa mi se intample.
Multumesc Anticipat!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit fara ipoteca... si fara asigurare MihaelaPandia MihaelaPandia Tatal meu a luat un credit in 2008 pe 10 ani,in vestitii franci elvetieni,de la banca Piraeus.Acum ,din pacate,el nu mai este printre noi,insa creditul dupa ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)
Mai platesc sau nu rata la banca??? i_u_l_i_a_n_a i_u_l_i_a_n_a Tatal meu a decedat din cauze naturale anul trecut in septembrie, si avea un credit de nevoi personale 20 000 euro fara giranti si garantii la o banca. In urma ... (vezi toată discuția)