avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comodat pt un teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comodat pt un teren arendat

Buna ziua. Am in folosinta printr-un contract de arendare un teren agricol. Pot transmite dreptul de folosinta ctre un tert printr-un contract de comodat sau o lata forma asemanatoare? Prin Legea Arendarii 16/1994 subarendarea este interzisa explicit insa alte forme de instrainare a dreptului de folosinta nu sunt precizate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 07:46, 27 Aprilie 2011
Din punctul meu de vedere, NU. In afara faptului ca legea interzice subarendarea, ea mai stabileste cine ar mai putea fi pe post de "arendas".
La Art. 21 ind. 1. - Cu acordul scris al arendatorului, arendasul poate sa cesioneze contractul de arendare sotului, coparticipant la exploatarea bunurilor agricole, sau descendentilor sai care au implinit varsta majoratului.
Iar in situatia Art. 25 ind. 1. - (1) Contractul de arendare poate continua in cazul decesului arendatorului sau al arendasului. Pentru aceasta, mostenitorii majori ai arendasului sau, dupa caz, mostenitorii proprietarului trebuie sa comunice in scris intentiile lor si sa obtina acordul scris al celeilalte parti, in termen de 30 de zile de la data decesului.
Cu alte cuvinte, chiar daca legea nu specifica in mod expres ca nu aveti voie sa incheiati un contract de comodat sau orice altceva, va explica clar ce variante mai aveti la indemana fata de participantii la contractul initial.





Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Va multumesc pt. raspuns. In cazul de fatza arendas este un SRL iar comodatarul tot un SRL.
Da, chiar si asa. Dar intrucat orice modificare care se aduce la contractul de arendare trebuie adusa la cunostiinta consiliului local, puteti intreba si acolo despre asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendasul poate acorda, cu cintract de comodat,folosinta bunului arendat? allexandru83 allexandru83 Va supun atentiei urmatoarea speta: O persoana (arendas) a luat in arenda o suprafata de teren agricol de 10 ha. Acesta poate acorda cu titlu gratuit ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda pentru terenurile cu destinatie agricola mariagabi mariagabi Este valabil incheiat un contrat de arendare, contract perfectat in 2012,si care are inserata o nota de subsol ce face referire la un termen din legea ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract de arenda" parintily parintily Buna ziua, Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala. Anul trecut aceasta a decedat si ... (vezi toată discuția)