avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate fonduri posdru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate fonduri posdru

m-ar interesa o monografie contabila pentru fonduri posdru pentru ong in calitate de beneficiar si partener
Contabilitatea e cea clasica. Depinde ce operatiuni mai deosebite faceti. In rest achizitii, plati, inregistrari de obligatii fiscale legate de bugetul de stat si bugetele asigurarilor sociale(pentru persoanele angajate cu carte de munca). Astea toate nu cred ca va creeaza probleme.
multumesc pentru raspuns
mai exact ,m-ar interesa cum se inregistreaza in contabilitatea beneficiarului deducerea prefinantarii partenerilor la depunerea cererii de rambursare
Exemplu: In primul rand trebuie sa vedeti daca autoritatea de management va ramburseaza sau nu tva-ul. In situatia in care prin contract se prevede obligatia firmei dvs. de a vira catre partener suma de 300 lei, exclusiv TVA, reprezentand 25% din valoarea serviciilor prestate, aceasta va trebui sa vireze in fapt suma de 372 lei, din care:
· 300 lei avand drept sursa de finantare fondurile primite de la Autoritatea de Management;
· 72 lei (300 x 24%) avand drept sursa de finantare disponibilitati proprii, obtinute din veniturile activitatii de baza.
Deci articolele contabile pentru plata sumei de 300 lei prin cont bancar avand ca document justificativ extrasul de cont:
4092 = 5121 300
Exercitarea dreptului de deducere a TVA in baza facturii emise de catre partener pentru avansul incasat:
4426 = 4092 58
Contul 4092 prezinta un sold creditor in suma de 242 lei reprezentand baza de impozitare a serviciilor care urmeaza a fi efectuate de catre partener.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari corecte pentru 394 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA As vrea sa aflu si parerea voastra cu privire la monografiile folosite pentru inregistrarea corecta a facturilor in D 394. Ex.achitizionez de la un magazin cu ... (vezi toată discuția)
Proiect posdru monografii contabile lenuborsan lenuborsan Buna ziua Am si eu rugamintea de a ma ajuta cu o monografie contabila,in cadrul unei societatii partenere intr-un proiect Posdru. 1.inregistrarea acordului ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)