avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrarea in grupa a II de munca, in procent de 70% ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrarea in grupa a II de munca, in procent de 70% din timpul efectiv lucrat

Buna ziua. In perioada 01.11.1968-01.06.1990 mama mea a fost tehnician veterinar la o Circumscriptie veterinara. A solicitat Directiei pentru Agricultura elibararea unei adeverinte din care sa rezulte grupa de munca. Aceata institutie a eliberat o adeverinta, conform modelului prevazut de Ord. nr. 590/2008, recunoscand perioada 01.11.1968-01.06.1990 ca fiind lucrata in grupa a II-a de munca, dar numai in procent de 70 % din timpul efectiv lucrat. Temeiul juridic al incadrarii: O 50/1990e si scrisoarea MMPS nr. 382/MB/2000, anexa nr. 2, poz 5/179, lit. h. Doresc sa stiu daca incadrarea in gupa II de munca este corecta si care este procedura de urmat pentru recunoasterea grupei de munca in procent de 100% din timpul efectiv lucrat. Poate cineva ma poate ajuta sa gasesc scrisoarea MMPS nr. 382/MB/2000, pentru ca nu reusesc sa dau de ea si in functie de aceasta se face incadrarea. Mentionea ca incapand cu 01.06.1990 circumscriptia veterinara a trecut in subordinea DSV, institutie care i-a recunoscut mamei grupa a II-a de munca in procent de 100% din timpul efectiv lucrat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramona_moraru , utilizator 21:00, 11 Mai 2011
Incadrarea s-a facut corect numai ca societatea care a eliberat adeverinta nu recunoaste timpul lucrat . Poti chema institutia in judecata pentru a elibera adeverinta cu timp 100% si poti dovedi cu martori si inscrisurile societatii ce se vor depune la dosar la cererea instantei.
Accesati link-ul de mai jos, puteti citi Scrisoarea MMPS nr. 382/MB/2000:
www.avocatnet.ro/content/con...

Daca va uitati pe coloana din dreapta a acestui act, veti vedea perioada si procentul lucrat in conditii deosebite de munca stabilite de Ministerul Muncii. La pozitia 5/179 sunt mai multe litere - de la litera a) la litera l) - iar tehnicienii veterinari sunt mentionati la mai multe din acestea.
Buna seara. Referitor la raspunsul dvs privind incadrarea in grupa II de munca, v-as ruga sa imi spuneti care sunt inscrisurile care trebuie solicitate de catre instanta de la angajator pentru recunoasterea grupei II de munca in procent de 100% din timpul efectiv lucrat.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am probleme cu dosarul de pensionare. in adeverința pentru grupa ... GigiH GigiH Am probleme cu dosarul de pensionare. In adeverința pentru grupa adoua imi scrie: \"Temeiul juridic al incadrarii in grupa a doua il reprezinta scrs. MMPS ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste ... Dana Stamatin Dana Stamatin Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie care ma priveste in legatura cu un dosar de pensie pentru limita de varsta si la care Casa de pensii Neamt nu ... (vezi toată discuția)
Grupa i si ii de munca si calcul varsta pensionare anastancu anastancu Buna ziua, Am intrebat anul trecut in iulie despre acest subiect, detalii se pot gasi la: Citeste mai mult: ... (vezi toată discuția)