avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Domeniu .ro sa-l achizitionez ca pers. fizica sau ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Domeniu .ro sa-l achizitionez ca pers. fizica sau juridica

Buna seara doresc sa inregistrez un domeniu web, insa nu stiu care e diferenta daca i-l cumpar pe pers. fizica sau juridica. Si numele domeniului sa coincida cu numele firmei sau diferit ? Cum ma sfatuiti sa fac? avand in vedere ca pe acest domeniu vreau sa promovez serviciile de pe firma, a si poate sa si vand/ inchiriez spatiile publicitare de pe site.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters205308, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:14, 7 Mai 2011
Buna seara,

Dupa cum stiu eu, e o diferenta intre domeniu si serviciile de gazduire. Domeniul de care ziceti dumneavoastra este un nume rezervat, o adresa rezervata (ex.: www.afacereamea.ro, www.nume_pe_care_il_doriti.ro). Gazduirea se poate face ori de dumneavoastra pe un calculator dedicat, ori cu servicii de gazduire. In legatura cu ce doriti sa faceti cu site-ul, cititi termenii si conditiile de la serviciul respectiv si contacta-tii pentru eventuale nelamuriri si intrebari,

Adi
Puteti tine cont de urmatoarele :
1. RoTLD protejeaza mai nou de dezvaluire doar datele detinatorilor persoane fizice. Prin urmare, daca detineti domeniul ca persoana juridica, e mai usor de aflat cine detine domeniul.
2. Odata ce l-ati inregistrat, titularul domeniului nu poate fi schimbat decat cu plata unei noi taxe de inregistrare. Adica nu puteti schimba titularul gratis.
3. Inregistrarea unui domeniu, la fel ca si numele firmei, sunt secundare fata de marcile inregistrate. Daca cineva a inregistrat "albisor" la OSIM, are prioritate fata de SC ALBISOR SRL care a inregistrat www.albisor.ro.
4. Desi multa lumea viseaza asta, e putin probabil sa reusiti si sa prezentati niste servicii ale firmei, si sa castigati bani din spatiu publicitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)