avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta consum apa rece facturat si consumat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta consum apa rece facturat si consumat

In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre consumul de apa rece facturat si cel consumat/declarat de apartamente?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 07:50, 26 August 2023
In cazul in care un apartament nu da citirea consumului de apa, fie se trece pe luna respectiva "pausal" , fie se trece consumul din luna precendenta, si se regularizeaza in luna urmatoare.
In mod normal diferenta de care vorbiti se imparte la numarul total de locatari prezenti in acea luna.
Administratorul nostru ne-a spus ca diferenta aceasta de consum se va repartiza, conform legislatiei in vigoare, in raport cu cota-parte indiviza de proprietate. E bine asa?
Consumul de apa intra in conformitate cu legislatia in vigoare la cheltuieli pe persoana si nu pe cota-indiviza.
Ca atare nu vad de ce diferenta intre contorul colectiv si cele individuale s-ar repartiza pe cota indiviza, poate doar ca sa-i avantajeze pe cei care au mai multe persoane in apartament....#-o
Doar cheltuielile privind consumurile de apa aferente partilor comune, spalatorii de ex. se pot repartiza pe cota-parte indiviza.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Diferenta se va repartiza cum a stabilit comitetul.
Se poate stabili in 3 feluri:
-proportional cu consumul
-pe cota indiviza
-pe numar persoane

Sau o combinatie a celor de mai sus.
Noi am stabilit proportional cu consumul iar in cazul in care in luna respectiva a avut loc vreo spargere de teava(pana acum, nu s-a intamplat) se va repartiza pe cota indiviza.

In cazul in care nu se furnizeaza citirea apometrelor de catre un apartament vedeti aici:
[ link extern ]
(2) În cazul în care în momentul verificării se constată violarea sigiliilor chiar şi numai la unul dintre repartitoarele de costuri pentru apă, respectivul apartament este considerat ca fiind fără repartitoare pe toată perioada dintre verificarea anterioară şi cea actuală recalculându-se consumul pe această perioadă, luând în calcul un consum lunar de 3,3 unităţi de consum/persoană/lună pentru apa caldă şi 5,1 unităţi de consum/persoană/lună pentru apa rece.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
w_v_w_v, utilizator
Imi puteti da un exemplu pentru modalitatea 'proportional cu consumul'?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)
Consumul suplimentar de apa repartizat in functie de cantitatea de apa consumata meridumitrescu meridumitrescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: La un consum de 18-20 m3 de apa pe luna pentru 3 persoane, cate locuim in apartament, administratorul ne ... (vezi toată discuția)