avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta consum apa rece facturat si consumat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta consum apa rece facturat si consumat

In cazul in care un apartament nu preda citirea consumului de apa rece, cum va fi luat in calcul pe luna respectiva? Cum se repartizeaza diferenta dintre consumul de apa rece facturat si cel consumat/declarat de apartamente?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 07:50, 26 August 2023
Este Norma la Ordinul 343/2010 a ANRSC.
[ link extern ]

O gasiti la anul 2010.


elga50 a scris:

@

Opinia mea
In privinta diferentei intre consumul declarat de locatari si consumul facturat la nivel de scara (contorul de bransament) aceasta este considerat consum pe proprietatea comuna, deci poate fi calculat ca orice cheltuiala pe spatiul comun - pe cota-parte indiviza.

@
Bună ziua! Îmi place logica dumneavoastră! Pe cota -parte indiviză ar fi o cheltuială care trece de la ,,pe persoană " la alt articol din Legea 196, în sensul că , cei cu zero persoane, chiar dacă nu se folosesc de serviciul de distribuție și au zero apă consumata, sunt forțați să plătească. Pe persoane, împărțirea diferențelor pare a fi soluția cea mai bună. Problema este asta: zero persoane cu consum de 4 MC, indiferent de ce fel de apă. Cum repartizez , în acest caz, diferențele, că are zero persoane?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)
Consumul suplimentar de apa repartizat in functie de cantitatea de apa consumata meridumitrescu meridumitrescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: La un consum de 18-20 m3 de apa pe luna pentru 3 persoane, cate locuim in apartament, administratorul ne ... (vezi toată discuția)