avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu o vecina de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu o vecina de bloc

Buna ziua. Pe scurt.. am probleme cu o vecina, o batrana care sta fix langa mine, la etajul doi. Dormitorul meu e lipit de bucataria ei. Problema ar fi ca tanti care nu traieste decat din pensie, reuseste sa stranga gunoaie de peste tot si eventual pisici, care toate adunate dau vara un miros insuportabil. Stam de 10 ani in situatia asta si mereu am sperat sa se schimbe ceva dar nu. Cand ajungi pe palier se simte un miros greu, acru, mizerie. Am tot incercat sa ne lamurim cu asociatia de locatari, e adevarat, doar verbal, ca e o situatie greu de suportat insa nu au luat masuri. Acum vreo doua luni, am chemat politia pe motiv ca femeia nu raspundea la usa, am crezut-o cazuta p'acolo prin casa, plus ca radioul urla la o ora nepotrivita. Au venit, politia, pompierii si echipa medicala, au spart usa, dar nu au putut intra in casa pentru ca gunoiul se ridica in hol pana undeva la jumatatea usii, asa ca nu au putut intra cu toate aparatele si targa si ce aveau ei nevoie pentru prim ajutor. Femeia nu era acolo. Apartamentul are geamurile sparte, nu are curent, asa ca evident, a gasit un alt loc in bloc la o prietena care traieste o idee mai bine unde a stat cat a fost iarna. In timp ce, cu gunoiul, a urcat in apartamentul ei.. de langa dormitorul meu. Ieri a inundat iar pe cei de sub mine, care au venit desigur iritati la usa mea. Eu am mucegai pe peretele dormitorului pentru ca, am izolat exterior apartamentul si l-am zugravit si tot, la mine e cald in timp ce ea are geamul spart la bucatarie, si asa a stat toata iarna, asa ca peretele dintre noi ramane constant rece. As vrea sa ma ajutati cu un sfat, cam care ar fi etapele pe care le-as putea urma pentru a schimba ceva in situatia asta? Deja suntem cateva apartamente care ar putea semna o reclamatie impreuna, daca asociatia nu intentioneaza sa demareze ceva.

Important de mentionat: femeia respectiva a vandut proprietatea unui domn cu contract insa de uzufruct. Ieri am auzit prima data de chestia asta. Adica, omul nu poate intra peste ea, nu poate face nimic pana cand ea nu iese d'acolo, asa ca el doar da din umeri si continua sa-i plateasca intretinerea. atat. As aprecia sfatul dvs ca ajutor. Ce putem face, care sunt pasii de urmat, exista sanse sa se schimbe ceva?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 17:17, 9 Mai 2011
chemati sanepidul.. daca e un focar de infectie langa dvs sa ia masuri impotriva ambilor proprietari..si baba si cine a cumparat de la sunt proprietari.. asa ca..
multumesc pentru raspunsul atat de rapid, intrebarea este daca sanepidul poate intra in apartament, pentru ca ea evident nu ii va lasa. de altfel 112 a intrat cu forta crezand ca omul e cazut pe jos.. inconstient. au regretat intrarea imediat ce s-au gasit in mirosul si mizeria din apartamentul respectiv. nu se putea respira. iar eu, vecinul de langa, nu am realizat ca trebuia sa fac de fapt niste poze. poate intra sanepidul undeva, daca nu i se deschide usa?
Asociatia de proprietari sa sesiseze oficial DSV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament care colecteaza gunoi panduruv panduruv Buna ziua. Va scriu pentru ca nu stiu ce solutie sa gasesc pentru a rezolva cumva situatia in care ma aflu. Sunt proprietarul unui apartament iar vecina mea ... (vezi toată discuția)
Pe cine obliga legea sa faca reparatie??? andr33ac2008 andr33ac2008 Buna ziua. problema mea este urmatoarea. in urma cu 4 ani m-am mutat intr-un apartament. dormitorul meu este perete in perete cu bucataria vecinului. pe ... (vezi toată discuția)
Miros din apartament bpm7 bpm7 vecinul meu tine vara usa de la apartament deschisa pentru ca ii este prea cald. nu are aer conditionat si sta prost cu curatenia astfel ca pe scara blocului ... (vezi toată discuția)