avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale de companie Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale de companie Asociatie de Proprietari

Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe posesorii de animale de companie;care ar fii temeiul legal pentru o astfel de hotarire la nivelul Asociatiei de Proprietari si care ar fii cuantumul acestei cheltuieli,diferentiate dupa tipul si talia animalului de companie ?!! Mentionam ca suntem o Asociatie de Proprietari necontorizata la nivel de apartament.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 19:46, 11 Octombrie 2018
Nu este legala impunerea de astfel de taxa
Legiutorul a prevazut si a impus la plata cotelor de intretinere lunara persoane-care nu sunt asimilabile animalele de companie
Este greu a impune la plata distincta pentru animale de companie cum ar fi:
canar,caine ,pisica,iguana,porc de guinea,iepure,si alte astfel de animale pe care omul intelege sa le detina in preajma sa in apartament ca si animal de companie
Parcurgeti discutiile cu acelasi subiect de pe sectiune si veti constata opiniile specialistilor
Proprietarii pot lua hotararea, in adunarea generala, de a institui o taxa pentru cainii tinuti in apartamente. Unele asociatii au stabilit sume de 5-10 lei/caine/luna.
Acesti bani se adauga altor venituri speciale ale asociatiei si se folosesc pentru reparatii si cheltuieli comune de intretinere a blocului.
La prima vedere nu ar avea importanta ca blocul este contorizat sau nu. Totusi neavand contoare la apa, proprietarul care detine un caine, sigur ca va consuma ceva mai multa apa decat cei care nu au caini si se impune cu atat mai mult ca detinatorii de caini sa plateasca ceva suplimentar pentru apa si curatenie prin acea taxa stabilita pe fiecare caine.
In parte de acord cu sustinerea dlui adriantot
Ce ne facem in situatia in care un proprietar,are ca si animal de companie in garsoniera,o iguana care a parcurs etapa de dezvoltare de la stadiu de pui in cutie de pantofi,si in final adult la marimea de cca 1m ,necesitand ca si spatiu de miscare intreaga camera ?
Nu face zgomot,nu iese afara ca sa se ridice problema de dejectii.
Precizez ca autoritatile locale ,sesizate in mai multe randuri ,sau pronuntat concret
Adunarea generala a propritarilor pot hotari o suma pe care vor trebui s-o plateasca posesorii de mamifere sau reptile mari pe luna si per animal de companie chiar daca legal nu este prevazut.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Eu cred ca, in majoritatea cazurilor, oamenii se refera la taxa pentru detinatorii de caini atunci cand discutam de animale de companie tinute in apartament. Din 100 de apartamente intr-un bloc, poate 10-15 proprietari au caini si poate unul o pisica.
Cainii sunt cei mai vizibili, cei care trebuie scosi zilnic la plimbare, cu ei ne intalnim pe casa scarii, uneori in lift, pe langa bloc... Cainii latra sau urla in apartament cand sunt lasati singuri...
Celelalte animalute sunt mai putin frecvente si nu atat de vizibile. Sunt oameni care au in casa acvarii cu peste, pasari mici tinute in colivie, poate o soparla sau o broasca testoasa, un soricel ... Nu facem recesamantul acestora pentru a impune taxe aberante, numarand zilnic liguanele, lighioanele, gandacii sau puricii care tin unora companie, decat daca nu avem alta treaba si vrem sa carcotim la adresa vecinilor pe orice tema.

Alte discuții în legătură

E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Taxa impusa de asoc de proprietari pentru animale de companie foy floricel foy floricel Asoc. de proprietari vrea sa impuna o taxa lunara pt toti detinatorii de câini. Invoca art. 47 lit.d din legea 230/2007 (chetuieli pe beneficiari) si art.50 ... (vezi toată discuția)
3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii Raheli Raheli buna seara, va rog sa ma ajutati cu o opinie. cum putem sa rezolvam situatia unei garsionere in care chiriasii au 3 dulai zgomotosi, care lasa mult par in ... (vezi toată discuția)