avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 15 sau 20 zile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 15 sau 20 zile?

Buna ziua ,

Incepand cu data de azi 11.05.2011 am fost anuntata de incetarea contractului individual de munca cu articolul 65 alin 1 cu dreptul la preaviz de 15 zile lucratoare. Din ce am citit eu ,in codul muncii,dreptul la preaviz nu poate fi mai mic de 20 zile lucratoare,..........pana la urma e 15 sau 20 zile?! Va rog sa-mi raspunde-ti sa stiu daca semnez notificarea cu 15 zile sau trebuie modificata la 20?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dana40 , utilizator 11:19, 11 Mai 2011
Din ce am citit eu ,in codul muncii,dreptul la preaviz nu poate fi mai mic de 20 zile lucratoare,


Gresiti. Nu poate depasi 20 de zile lucratoare.
Nr. de zile necesare preavizului este cel convenit prin CIM sau CCM. Vedeti ce scrie in CIM.

am fost anuntata de incetarea contractului individual de munca cu articolul 65 alin 1

Raspuns corect @Arel pentru astfel de situatii.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters42179, utilizator
Codul muncii

Art. 73
(1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.

Numarul exact al zilelor de preaviz trebuie sa il regasiti in Contractul individual de munca sau in Contractul colectiv, ori in Regulamentul intern.
Multumesc pentru raspuns! Atunci e gresala de editura ?!...codul muncii pe intelesul tuturor(nu pot scrie numele editurii aici ) ,dar exista si un comentariu la art 73 "Citez"

(Noua reglementare ,la recomandarea Comisiei Europene si in scopul protejarii salariatilor ,modifica termenul de preaviz in cazul concedierilor pentru motivul incapacitatii medicale a salariatului,dar si pentru motivele care nu tin de persoana salariatului ,prelungindu-l de la 15 zile la 20 zile lucratoare) am incheiat citatul...
din aceasta cauza eram nelamurita...Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
Concediere ANISOARA GHERGHINA ANISOARA GHERGHINA Care este perioada de preaviz acordata in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului? (vezi toată discuția)
Durata preaviz Android324 Android324 In cazul concedierii (motive neimputabile),care este in conformitate cu normele in vigoare durata preavizului?Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)