avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Angajati Intreprindere Individuala ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Angajati Intreprindere Individuala ?

Buna seara,

Imi cer scuze, in primul rand pentru subiectele pe care le`am postat si am deranjat pe doamna Cristea Marina, subiecte care nu ar trebui sa o deranjeze. De aceea exista acest forum, unde se pot pune orice intrebari de natura legislativa, juridica, etc. De aceea domana Cristea Marina este inregistrata aici, pentru a acorda indrumari (daca doreste), la fel si ceilalti utilizatori.
Faptul ca si eu incerc sa ajut pe cineva, este un lucru bun. Am auzit pareri si pareri despre angajatii Intreprinderii individuale.
O persoana care detine o I.I., cu obiect de activitate Activitati de peisagistica, poate angaja PERSONAL CALIFICAT? sau DOAR personal NECALIFICAT ?
Art. 24 /OUG. 44/2008 nu prevede lucrul asta, ci doar "Art. 24. - Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni. "
Daca stiti altceva decat stiu eu, va rog sa imi spuneti, si in baza carei legi, sau ce reglementeaza faptul ca o I.I. NU poate angaja personal calificat.

Va multumesc, si sper ca nu am mai deranjat pe nimeni cu intrebarea mea.
Cel mai recent răspuns: light_207 , utilizator 23:29, 11 Mai 2011
Poate sa angajeze persoane calificate sau necalificate. Nu scrie nicaieri in vreo lege ca ar avea dreptul sa angajeze doar necalificati...iar unde legea nu distinge nici interpretul nu trebuie sa o faca.
Ok, dar m`am orientat bine, spre Art. 24 / OUG. 44/2008, nu ? Este singurul loc unde am gasit informatii despre aceast lucru.

Va multumesc.
Va asigur ca puteti sa angajati si persoane calificate. SUCCES!
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.i. - angajare titular RO_RCB RO_RCB De ce nu pot ca administrator de I.I. sa-mi fac contract de angajare ? Care este legea care impune doar angajare de personal si mai putin angajarea ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala biaman biaman Poti sa devii ,,angajat\'\' in cadrul intreprinderii individuale unde esti intreprinzator? Oug 44/2008 nu mi se pare foarte clara.La infiintarea I.I. la ... (vezi toată discuția)
Poate intreprinderea familiala sa angajeze terte persoane? Claudia_brt Claudia_brt poate intreprinderea familiala sa angajeze terte persoane cu contract individual de munca, avand in vedere art . 24 din OUG 44/2008 (unde se prevede ca este ... (vezi toată discuția)